Nemzetközi foci sport

„Messi marad, és a válság is”

A spanyol sajtó örömmel fogadta, hogy Lionel Messi a korábbi terveivel ellentétben mégsem hagyja el az FC Barcelona labdarúgócsapatát, ugyanakkor egyöntetűen említést tesz a klubvezetésnek címzett „romboló üzenetéről” is az MTI összeállítása szerint.

„Messi marad, és a válság is” – áll a madridi Marca címoldalán az argentin sztár fotója mellett.

A lap kitér arra, hogy bár a támadó marad, továbbra sem békél meg a helyzettel. A katalán Mundo Deportivo is kiemelte, hogy a hatszoros aranylabdás korántsem elégedett a klubvezetéssel.

„Messi azt mondta, marad és hogy a maximumot fogja nyújtani. Elsősorban ez az, ami a Barca katalán szurkolóinak fontos. (…) De volt egy romboló üzenete is. A nyilait közvetlenül (Josep) Bartomeura (a Barcelona elnökére) irányította” – foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.

Lionel Messi bejelentette, hogy a Barcelona játékosa marad
A családi dráma vége az lett, hogy nem ment bíróságra a sztárjátékos.

Az As többek között azt az üzenetét idézte a címlapon, amely a Barcelonához fűződő viszonyát leginkább kifejezi:

Soha nem mennék perre életem klubjával.

A 33 éves argentin a goal.com szaklapnak nyilatkozta jelentette be pénteken, hogy egyelőre nem vált klubot. A Barcelona végig azon az állásponton volt, hogy Messi csak lelépési díjért távozhat, a kivásárlási ár 700 millió euró, azonban a játékos apja közleményben jelezte, ez az összeg már nem érvényes.

„Nem voltam boldog, el akartam menni. Ezt semmilyen módon nem engedték meg nekem, és azért maradok a klubnál, hogy ne keveredjek jogi vitába” – fogalmazott a weboldalnak Messi, aki szerint katasztrófa a Josep Maria Bartomeu által vezetett klub irányítása.

BL-győzelemtől a teljes megsemmisülésig: így épült le öt év alatt a Barcelona
Öregecske sztárok, rossz igazolások, penetráns klubvezetés: íme, a Barcelona útja egy BL-győzelemtől a Bayern elleni pokoljárásig.

Lionel Messi 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistájává vált. Jelenlegi szerződése még egy évig érvényes, az évek óta egyre elégedetlenebb játékosa azonban a Bayern München elleni 2-8 után egy záradékra hivatkozva szeretett volna csapatot váltani, ez lehetővé tette volna számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz. Csakhogy a Barcelona tájékoztatása szerint júniusban lejárt annak a határideje, ameddig jeleznie kellett volna a távozási szándékot.

A spanyol és az európai futballszezon rendszerint májusban ér véget, azonban a koronavírus-járvány miatt előbbi júliusban, utóbbi augusztusban zárult.

Kiemelt kép: Manu Fernandez, Pau Barrena / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!