Nemzetközi foci

„Messi marad, és a válság is”

A spanyol sajtó örömmel fogadta, hogy Lionel Messi a korábbi terveivel ellentétben mégsem hagyja el az FC Barcelona labdarúgócsapatát, ugyanakkor egyöntetűen említést tesz a klubvezetésnek címzett „romboló üzenetéről” is az MTI összeállítása szerint.

„Messi marad, és a válság is” – áll a madridi Marca címoldalán az argentin sztár fotója mellett.

A lap kitér arra, hogy bár a támadó marad, továbbra sem békél meg a helyzettel. A katalán Mundo Deportivo is kiemelte, hogy a hatszoros aranylabdás korántsem elégedett a klubvezetéssel.

„Messi azt mondta, marad és hogy a maximumot fogja nyújtani. Elsősorban ez az, ami a Barca katalán szurkolóinak fontos. (…) De volt egy romboló üzenete is. A nyilait közvetlenül (Josep) Bartomeura (a Barcelona elnökére) irányította” – foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.

Lionel Messi bejelentette, hogy a Barcelona játékosa marad
A családi dráma vége az lett, hogy nem ment bíróságra a sztárjátékos.

Az As többek között azt az üzenetét idézte a címlapon, amely a Barcelonához fűződő viszonyát leginkább kifejezi:

Soha nem mennék perre életem klubjával.

A 33 éves argentin a goal.com szaklapnak nyilatkozta jelentette be pénteken, hogy egyelőre nem vált klubot. A Barcelona végig azon az állásponton volt, hogy Messi csak lelépési díjért távozhat, a kivásárlási ár 700 millió euró, azonban a játékos apja közleményben jelezte, ez az összeg már nem érvényes.

„Nem voltam boldog, el akartam menni. Ezt semmilyen módon nem engedték meg nekem, és azért maradok a klubnál, hogy ne keveredjek jogi vitába” – fogalmazott a weboldalnak Messi, aki szerint katasztrófa a Josep Maria Bartomeu által vezetett klub irányítása.

BL-győzelemtől a teljes megsemmisülésig: így épült le öt év alatt a Barcelona
Öregecske sztárok, rossz igazolások, penetráns klubvezetés: íme, a Barcelona útja egy BL-győzelemtől a Bayern elleni pokoljárásig.

Lionel Messi 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistájává vált. Jelenlegi szerződése még egy évig érvényes, az évek óta egyre elégedetlenebb játékosa azonban a Bayern München elleni 2-8 után egy záradékra hivatkozva szeretett volna csapatot váltani, ez lehetővé tette volna számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz. Csakhogy a Barcelona tájékoztatása szerint júniusban lejárt annak a határideje, ameddig jeleznie kellett volna a távozási szándékot.

A spanyol és az európai futballszezon rendszerint májusban ér véget, azonban a koronavírus-járvány miatt előbbi júliusban, utóbbi augusztusban zárult.

Kiemelt kép: Manu Fernandez, Pau Barrena / AFP

Olvasói sztorik