Haaland első válogatott gólja kevés volt a norvégoknak, a hollandok viszont egy találattal nyertek

1-1 volt a slágereredmény pénteken a Nemzetek Ligájában, de több pályán sem volt elég egyetlen találat.
Kapcsolódó cikkek

Hollandia hazai pályán 1-0-ra legyőzte a lengyel válogatottat a Nemzetek Ligája első fordulójának pénteki játéknapján az A divízióban. A lengyel csapat végig meglehetősen enerváltan játszott, a végső győzelmet érő találatot végül Steven Bergwijn szerezte közvetlen közelről.

Norvégiának azonban nem volt elég egyetlen találat, mivel Ausztria tíz perccel a félidő előtt Michael Gregoritsch vezetést szerzett, majd térfélcsere után Marcel Sabitzer tizenegyesből talált be. Erling Braut Haaland ugyan remekül érkezett a 66. percben Alexander Sørloth labdájára, de egyenlíteni már nem sikerült. Üröm az örömben a norvégnak, hogy ez volt első gólja a válogatottban.

Nem született viszont döntés az olasz-bosnyák mérkőzésen, Edin Dzeko az 57. percben egy szöglet utáni helyzetet értékesített, de tíz percre rá jött is a válasz, Lorenzo Insigne okosan középre lőtt labdáját Stefano Sensi lőtte kapuba, még ha némi szerencsével is.

A B divízióban több 1-1-es eredmény is született, Románia Észak-Írországgal, Izrael pedig Skóciával játszott döntetlent.

Eredmények – Nemzetek Ligája, 1. forduló:

A divízió:

1. csoport:
Olaszország – Bosznia-Hercegovina 1-1 (0-0)
Hollandia-Lengyelország 1-0 (0-0)

B divízió:

1. csoport:
Románia – Észak-Írország 1-1 (1-0)
Norvégia-Ausztria 1-2 (0-1)

2. csoport:
Skócia-Izrael 1-1 (1-0)
Szlovákia-Csehország 1-3 (0-0)

C divízió:

4. csoport:
Fehéroroszország-Albánia 0-2 (0-1)
Litvánia-Kazahsztán 0-2 (0-1)

Kiemelt kép: Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images