Nemzetközi foci sport

Női focistáért még nem fizettek ennyit

A Chelsea női labdarúgócsapata bejelentette, hogy szerződtette Pernille Hardert a Bajnokok Ligájában döntős Wolfsburgtól.

A Jakabfi Zsanettet is foglalkoztató német klub szerdai közlése szerint a női futballban ekkora pénzt még soha nem fizettek játékosért. Az átigazolás részleteit ugyan nem hozták nyilvánosságra a felek, de a dán válogatott kapitánya sajtóértesülések szerint 300 ezer euróért (105 millió forint) váltott együttest. Harder vezérletével a Wolfsburg az elmúlt négy szezonban duplázott Németországban, de a BL-ben nem sikerült csúcsra érnie, az idei döntőben is alulmaradt az Olympique Lyonnal szemben.

Marozsán Dzsenifer negyedszer nyert Bajnokok Ligáját
A Lyon női labdarúgócsapata megvédte a címét, a döntőben 3-1-re verte a Wolfsburgot.

A fentiekből is látszik egyébként, mekkora a különbség a férfiak és a nők között anyagiak terén, a férfiaknál ugyanis Neymar átigazolása a jelenlegi rekord, az ő megszerzése 222 millió euróba került a PSG-nek.

Kiemelt kép: Juanma – UEFA/UEFA via Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!