Nemzetközi foci sport

Sztárszínésznők visznek igazi focit Hollywoodba

Híres színésznők és sportolók alkotják a hátterét annak a női labdarúgó-csapatnak, amely 2022 tavaszán a liga (NWSL) 11. tagjaként csatlakozik majd a mezőnyhöz.

A csoport élén az Oscar-díjas Natalie Portman áll, aki olyan kollégák támogatását nyerte meg, mint az Oscar-jelölt, Golden Globe-díjas Jessica Chastain, a szintén Golden Globe-díjas Jennifer Garner és America Ferrera (ő Emmy-díjat is nyert) vagy a sorozatokból jól ismert Eva Longoria.

A kezdeményezést a minden idők legsikeresebb amerikai teniszezője, Serena Williams szintén támogatta. És hogy a sportág kiválóságai se maradjanak le, az amerikai női válogatott korábbi klasszisai, Julie Foudy, Mia Hamm, Joy Fawcett és Abby Wambach is feltűntek a tulajdonosok között.

Natalie Portman közleményben kiemelte: klubjuk az első, többségében női tulajdonosokból álló és általuk vezetett NWSL-csapat lesz, és örömét fejezte ki, hogy a női szakág profi szinten is megjelenik Los Angelesben.

A Los Angeles-i klub – amelynek egyelőre nem jelentették be a nevét – a női szakág amerikai népszerűségére alapoz: a négyszeres olimpiai- és négyszeres világbajnok válogatott meghatározó tényező világszinten, míg az amerikai bajnokságban a nézőszám 2019-ben 22 százalékkal nőtt a 2018-as adatokhoz képest.

A NWSL nyolcadik idényében, 2019-ben kilenc csapat vett részt, az ideit a pandémia miatt törölték. A következő csatlakozó klub 2021-ben a Racing Louisville FC lesz. A férfiaknál két együttes (LA Galaxy és Los Angeles FC) képviseli a várost a legjobbak között (MLS).

Kiemelt fotó: Jennifer Garner és Natalie Portman (LISA O’CONNOR / AFP)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!