Nemzetközi foci sport

Ibrahimovic nem a Milan kabalafigurája akar lenni

Zlatan Ibrahimovic szombaton késő este visszatért Olaszországba, hogy új szerződést kössön az AC Milan labdarúgócsapatával. Az olasz sajtó szerint egy évre kötelezi el magát, a keresete pedig nettó hétmillió euró lesz.

„Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek. Végre minden rendeződött, és visszatérhettem oda, ahol otthon érzem magam. Most dolgoznunk kell, hogy eredményeket érjünk el.

Nem azért vagyok itt, hogy kabalafigura legyek, hanem hogy segítsek visszavinni a klubot oda, ahová a hagyományai és eredményei alapján tartozik. Az elmúlt fél év jól sikerült, de nem nyertünk semmit. Most itt a lehetőség arra, hogy keményen dolgozzunk és áldozatokat hozzunk a céljaink elérése érdekében

– nyilatkozta.

Az AC Milan gyenge szezonkezdet után jó formába lendült, a Serie A zárása előtt egy fordulóval már bebiztosította hatodik helyét a tabellán, így részvételét a nemzetközi kupában.
A január elején megszerzett svéd támadó elsőre augusztus végéig kötött szerződést az AC Milannal, és az együttes utóbbi periódusában meghatározó szerepet játszott, 20 tétmérkőzésen 11-szer volt eredményes, az újrakezdést követően 10 bajnoki összecsapáson 7 gólt szerzett.

A 18-szoros olasz bajnok AC Milan legutóbb 2011-ben ünnepelhetett aranyérmet a Serie A-ban – Ibrahimoviccsal a keretben –, a hétszeres BEK/BL-győztes gárda a nemzetközi porondon 2007 óta nem nyert trófeát. Akkor a BL-serleg mellett begyűjtötte az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnoki címet is.

A tervek szerint az olasz bajnoki szezon szeptember 19-én rajtol.

Kiemelt fotó: Giuseppe Cottini/NurPhoto via Getty Images)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!