Nemzetközi foci

Milánó még nem látott olyan futballistát, mint Ibrahimovic

A kétgólos Zlatan Ibrahimovic vezérletével a Milan 4-1-re győzött a Sampdoria ellen a Serie A 37. fordulójában.

Mindössze 3 perc 22 másodpercre volt szüksége a svéd klasszisnak, hogy betaláljon a Samp otthonában: Ante Rebic egy szép lefordulás után elhúzott a bal oldalon, a beadását pedig Ibrahimovic zavartalanul fejelhette be.

Ibrahimovicnak ez volt az 50. bajnoki gólja a Milanban, és az első játékos lett, aki mindkét milánói klubban eljutott eddig a mérföldkőig

A második félidő elején Gianluigi Donnarumma nagy védése kellett, hogy maradjon a Milan-előny, aztán jött a második vendéggól, Ibrahimovic ezúttal előkészítő volt, a lefejelt labdáját Hakan Calhanoglu vágta be. A bíró először kifelé ítélt szabadrúgást (minden bizonnyal az elcsúszó Sampdoria-védő miatt), majd a videozás után végül megadta a gólt.

A török támadó középpályás szenzációs formában futballozik az újraindulás óta, 11 meccsen 6 gólt és 8 gólpasszt tett a közösbe, és zsinórban öt találkozón volt köze legalább egy gólhoz, amire középpályásként utoljára az aranylabdás Kaká volt képes a Milanban – még 2008-ban.

Az 58. percben megfordult a szereposztás, ezúttal Calhanoglu szolgálta ki Ibrát, aki januári érkezése óta a 9. bajnoki gólját szerezte.

A Milan-győzelemhez Donnarumma is hozzátette a magáét, ahogy az előző fordulóban az Atalanta ellen, úgy most is 11-est hárított, ezúttal Gonzalo Maroni büntetőjét védte ki.

Végül mégsem sikerült megúsznia kapott gól nélkül, mert a 19 éves norvég Kristoffer Askildsen révén a Sampdoriának a szépítés azért összejött. Ráadásul szó szerint értendő a szépítés, mert egészen mesés lövéssel szerezte meg első olasz élvonalbeli gólját Askildsen.

Az utolsó szó azonban a Milané volt, Rafael Leao szépen csavart a kapu bal oldalába, így 1-4 lett a vége.

A Milan a kényszerszünet óta 11 meccses veretlenségi sorozatot rakott össze, és 32 gólt szerzett – a bajnokság korábbi szakaszában 26 meccsen 28 gól volt a termés, úgyhogy az előrelépés megkérdőjelezhetetlen.

Történt azért más is, Ciro Immobile például a már kiesett Lecce ellen is betalált, így a Lazio olasz válogatott csatára 35 gólos, és ezzel már ő áll az élen az európai Aranycipőért folyó versenyben.

Amióta Serie A-nak hívják az olasz bajnokságot, csak Gonzalo Higuaín szerzett egy idényen belül több gólt, mint idén Immobile, az argentin támadó a 2015-2016-os szezonban a Napoli színeiben 36 találatig jutott. A Lazio 2-0-s sikere azt jelenti, hogy az utolsó fordulóban dől el, hogy az Inter (79), Atalanta (78), Lazio (78) hármasból melyik csapat marad érem nélkül.

Ahogyan szintén az utolsó forduló dönt arról is, hogy a SPAL és a Brescia mellett ki lesz a harmadik búcsúzó. A Lecce ugyanis nyerni tudott Udinében, és így egy pontra feljött a Genoára, amelyet 5-0-ra pofozott le a Sassuolo. Az utolsó fordulóban a Lecce a Parmát, a Genoa a Veronát fogadja.

A SPAL-ban ismét pályára lépett Horváth Krisztofer, aki a 84. percben szállt be csereként a Veronában 3-0-s vereséget szenvedő csapatba.

Legyőzte a honvágyát, tele van célokkal a Serie A magyar középpályása
Horváth Krisztofer nem számított rá, hogy a hétvégén bemutatkozhat az olasz élvonalban.

Serie A, 37. forduló:

Lazio – Brescia 2-0 (1-0)
Sampdoria – AC Milan 1-4 (0-1)
Sassuolo – Genoa 5-0 (2-0)
Udinese – Lecce 1-2 (1-1)
Verona – Spal 3-0 (2-0)

Kiemelt kép: Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olvasói sztorik