Nemzetközi foci sport

Lewandowskit megszorítani sem lehetett a Bundesligában

Nem okozott nagy meglepetést a Német Sportújságírók Szövetségének szavazása: a 2020-as év legjobb labdarúgójának ugyanis a Bayern München lengyel csatárát, Robert Lewandowskit választották meg a Bundesligában.

A világ igazságtalansága, hogy Robert Lewandowski nem kap Aranylabdát
Elképesztő szezonon van túl a lengyel csatár.

A 47 tétmérkőzésen szerzett 55 gól (ebből 31 bajnokin 34 találat), a Bundesliga-cím, a Német Kupa- és a Bajnokok Ligája-győzelem olyan félelmetes mérleg volt, amit megközelíteni sem lehetett.
Lewandowski az 525 érvényes szavazatból 276-ot kapott, mögötte kélt klubtársa végzett, de Thomas Müller (54) és Joshua Kimmich (49) is alaposan lemaradt.

Nagyon büszke vagyok, annál is inkább, mert a velem szembeni elvárások egyre magasabbak, és minden évben megpróbálom ezeket felülmúlni. A szint olyan magas, hogy a Bundesligában szezononként 25 gól teljesen normálisnak számít

– nyilatkozta Lewandowski a Kickernek.

„Lewandowski tökéletes példakép lehet Neymar és Mbappé számára”
A Bayern korábbi játékosa szerint a lengyel csatár még mindig nem kapja meg az őt megillető elismerést.

A tavalyi győztes Marco Reus is gratulált egykori dortmundi klubtársának. „Lewy kétségtelenül az elmúlt szezon meghatározó csatára volt Európában. Keményen dolgozott egész életében azért, hogy a legjobb legyen.”

Müncheni edzője, Hansi Flick azt mondta, jelenleg nem lát olyan játékost, aki játékosánál jobban megérdemelné a címet.

Kiemelt fotó: Manu Fernandez/Pool via Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!