Nemzetközi foci sport

Harry Maguire: Féltettem az életemet, pánikba estem

Harry Maguire, a Manchester United labdarúgócsapatának kapitánya pár napja azzal került be a hírekbe, hogy nyaralása közben Mikonosz szigetén egy születésnapi bulin verekedésbe keveredett, majd őrizetbe vették testi sértés és megvesztegetési kísérlet vádjával.

Az angol válogatott belső védője a BBC-nek adott interjút. Állítása szerint, először a húgát támadták meg, és azt gondolta, szimpla rablási kísérletbe keveredtek. A verekdés akkor alakult ki, amikor az egyik támadó, miközben azt kiáltotta, „vége a karrierednek, nem fogsz többet futballozni”, térden rúgta.

A videóban Maguire úgy fogalmaz:

Féltettem az életemet, pánikba estem. Azért nem érzem úgy, hogy bocsánatkéréssel tartoznék bárkinek, mert az ember akkor kér bocsánatot, ha valami rosszat tett. Egyet sajnálok, hogy a történtek rossz fényt vetettek a klubra és a szurkolóinkra.

A védő az állítólagos vesztegetési kísérletet „nevetséges állításnak” nevezte.

Előzmények:

Az angol válogatott védő, akit tavaly nyáron 80 millió fontért szerződtetett a klub, a hírek szerint megütötte és megrúgta az egyik rendőrt. Klubja közlése ő maga nem sérült az incidens során. Ügyében kedden lefolytatták a tárgyalást, és bár elítélték, még sincs priusza a MU védőjének, mert védő ügyvédjei megfellebbezték a döntést.

Ez a görög törvénynek megfelelően azt jelenti, hogy az eredeti ítéletet hatályon kívül helyezték, és a sportoló készülhet a teljes újratárgyalásra, amely hónapokba is beletelhet.

Bár elítélték, még sincs priusza a MU védőjének
Harry Maguire egy Buddha-idézettel üzenve bízik az igazságszolgáltatásban.

A csütörtöki hírek szerint Maguire fellebbezését befogadta a görög bíróság, így az ügy másodfokon folytatódik majd. Eközben az MU keretéből nem került ki, de az angol válogatottéból igen.

(Kiemelt kép: Oli SCARFF / POOL / AFP)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!