Nemzetközi foci

Harry Maguire: Féltettem az életemet, pánikba estem

Harry Maguire, a Manchester United labdarúgócsapatának kapitánya pár napja azzal került be a hírekbe, hogy nyaralása közben Mikonosz szigetén egy születésnapi bulin verekedésbe keveredett, majd őrizetbe vették testi sértés és megvesztegetési kísérlet vádjával.

Az angol válogatott belső védője a BBC-nek adott interjút. Állítása szerint, először a húgát támadták meg, és azt gondolta, szimpla rablási kísérletbe keveredtek. A verekdés akkor alakult ki, amikor az egyik támadó, miközben azt kiáltotta, „vége a karrierednek, nem fogsz többet futballozni”, térden rúgta.

A videóban Maguire úgy fogalmaz:

Féltettem az életemet, pánikba estem. Azért nem érzem úgy, hogy bocsánatkéréssel tartoznék bárkinek, mert az ember akkor kér bocsánatot, ha valami rosszat tett. Egyet sajnálok, hogy a történtek rossz fényt vetettek a klubra és a szurkolóinkra.

A védő az állítólagos vesztegetési kísérletet „nevetséges állításnak” nevezte.

Előzmények:

Az angol válogatott védő, akit tavaly nyáron 80 millió fontért szerződtetett a klub, a hírek szerint megütötte és megrúgta az egyik rendőrt. Klubja közlése ő maga nem sérült az incidens során. Ügyében kedden lefolytatták a tárgyalást, és bár elítélték, még sincs priusza a MU védőjének, mert védő ügyvédjei megfellebbezték a döntést.

Ez a görög törvénynek megfelelően azt jelenti, hogy az eredeti ítéletet hatályon kívül helyezték, és a sportoló készülhet a teljes újratárgyalásra, amely hónapokba is beletelhet.

Bár elítélték, még sincs priusza a MU védőjének
Harry Maguire egy Buddha-idézettel üzenve bízik az igazságszolgáltatásban.

A csütörtöki hírek szerint Maguire fellebbezését befogadta a görög bíróság, így az ügy másodfokon folytatódik majd. Eközben az MU keretéből nem került ki, de az angol válogatottéból igen.

(Kiemelt kép: Oli SCARFF / POOL / AFP)

Olvasói sztorik