Nemzetközi foci

Thomas Tuchel állásába kerülhet a BL-döntő elvesztése

Inog a pad Thomas Tuchel alatt a spanyol AS szerint, miután a Paris Saint-Germain 1-0-ra elveszítette a Bajnokok Ligája döntőjét a Bayern München ellen.

Hatodszor is a Bayern lett Európa legjobbja
Kingsley Coman elintézte egykori csapatát, a fejesével nyertek a németek a BL-döntőben a PSG ellen.

A lap szerint Tuchel nem élvezi a PSG vezetőségének teljes bizalmát és hiába lépte át a csapat saját árnyékát azzal, hogy története sorá először elődöntőbe, majd a fináléba jutott, a keserű befejezés aggasztó a klubnál. Kritikusai szerint megbocsáthatatlan, hogy Eric Maxim Choupo-Moting állt be a döntőben Mauro Icardi helyett, akire ráadásul 60 millió eurót költött az egyesület. Mellett Pablo Sarabia beállását is hiányolták a vezetők, ő volt ugyanis az elmúlt szezonban a házi gólkirály.

Az AS szerint a fenti kritikák úgy foglalhatók össze, hogy Tuchel nem tud kulcsfontosságú pillanatokban megfelelően változtatni, ezért a vezetők átgondolják, vezetésével felülhet-e valaha Európa trónjára a PSG. Hamar döntést kell hoznia a klub vezetőségének azonban, a címvédő szombaton már az új szezont is elkezdi a Lens ellen.

A BL-döntőt vívó csapat egyébként Franciaországban mindent megnyert, a Ligue 1 mellett Francia Kupát és francia Ligakupát nyert a csapat.

Kiemelt kép: UEFA – Handout/UEFA via Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik