Nemzetközi foci bajnokok ligája

Saját nevelése lopta el a Paris Saint-Germain álmát

Vasárnap este 1-0-ra győzött, ezzel Bajnokok Ligáját nyert a Bayern München egy végletekig kiélezett fináléban a Paris Saint-Germain ellen.

Hatodszor is a Bayern lett Európa legjobbja
Kingsley Coman elintézte egykori csapatát, a fejesével nyertek a németek a BL-döntőben a PSG ellen.

Az igazi dráma az egészben azonban mégiscsak a gólszerző, Kingsley Coman szerepe. A francia támadó két szezon alatt mindössze háromszor jutott szóhoz a PSG-ben, majd úgy döntött nevelőegyesületében nem juthat be a kezdőcsapatba. Mivel a PSG is elengedte az akkor 18 éves futballistát, Coman a Juventusba szerződhetett, ahol első idénye pazarul sikerült, ezután kezdődött a kálvária a sérülésekkel.

A szélső annyiszor szenvedett súlyos sérülést, hogy hiába csak 24 éves, már két éve is pedzegette a visszavonulását is.

Végül a Bayern München dobott mentőövet a franciának, aki két évet kölcsönben töltött a németeknél, csak ezután került végleg a bajorokhoz. A sérülés itt sem kerülte el, sőt Hansi Flick csapatában Coman volt kezdő és csere is egyaránt, raádásul újfent sérülések hátráltatták a játékát, így sokakat meglepett, hogy az elődöntőben parádézó Ivan Perisic helyén kezdőként jutott szóhoz a fináléban. Így jutott el a döntő 59. percéig, ahol Joshua Kimmich beadásából győztes gólt fejelt Coman élete első csapatának.

A mérkőzés után egy kicsit azért dicsérte is korábbi csapatát a támadó, hiszen Kylian Mbappé és Neymar előtt is adódtak helyzetek, sőt a gólig inkább a levegőben lógott egy párizsi siker.

Boldog vagyok, mégis egy kicsit szomorú is a PSG miatt, de már száz százalékig bayernes vagyok. Rendkívüli utat jártunk be, de tisztelet illeti a párizsiakat is, hogy eljutottak idáig. Megpróbáltunk nagy nyomást gyakorolni rájuk, azonban voltak helyzeteik. Mi viszont gólt is szereztünk, ez a legfontosabb. A PSG nagyszerűen futballozott, csakúgy, mint mi. Nagyszerű döntő volt

– mondta a lefújás után Kingsley Coman.

Forrás: sofascore.com/

Az pedig már egyedül a fantáziánkra van bízva, mi történt volna akkor, ha a 24 éves futballista annak idején marad inkább Párizsban.

Bajnokok Ligája-döntő

Paris Saint-Germain – Bayern München 0-1 (0-0)
Lisszabon, Estádio da Luz
v.: Orsato (olasz)
PSG: K. Navas – Kehrer, Th. Silva, Kimpembe, Bernat (Kurzawa , 80.)– A. Herrera, Marquinhos, Paredes (Verratti, 65.) – Di María (Choupo-Moting, 80.), Mbappé, Neymar
Bayern München: Neuer – Kimmich, Boateng (Süle, 25.), Alaba, Davies – Thiago Alcántara (Tolisso, 86.), Goretzka – Gnabry (Coutiunho, 68.), Müller, Coman (Perisic, 68.) – Lewandowski
gól: Coman (59.)

Kiemelt fotó: Michael Regan – UEFA/UEFA via Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik