Nemzetközi foci bajnokok ligája

A koronavírus lett az esélytelenek legnagyobb fegyvere

Holman Dávid szlovák csapata, a Slovan Bratislava játék nélkül búcsúzott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjétől, mert a múlt héten szerdán és pénteken sem tudta lejátszani első fordulós mérkőzését a feröeri KÍ Klaksvík otthonában, írta az MTI.

Holman klubja másodszor sem játszhatta le a BL-meccsét
Pedig most a tartalékcsapattal utaztak el Feröerre.

A találkozó mindkét alkalommal a feröeri hatóságok utasítása miatt maradt el, ugyanis a szlovák küldöttségben találtak egy-egy koronavírussal fertőzött személyt.

Az európai szövetség (UEFA) ezért a mérkőzést 3-0-s gólkülönbséggel a KÍ csapatának javára igazolta, amely így a selejtező második fordulójában a svájci Young Boys együttesével játszik.

Az Aktuality nevű szlovák hírportál idézi Ivan Kmotríkot, a Slovan klubigazgatóját, aki kijelentette:

fellebbezni fognak a döntés ellen, mivel egyik alkalommal sem egy játékosuk vírustesztje lett pozitív.

Amennyiben az UEFA nem változtatja meg a döntését, a pozsonyiak az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában folytatják szereplésüket.

Az európai szövetség döntött a gibraltári Lincoln Red Imps FC és a koszovói Pristina FC párharcáról is, amelyet az Európa-liga előselejtezőjében játszottak volna a múlt héten. A találkozót kedden és szombaton sem lehetett megrendezni a vendégcsapatban előfordult koronavírusos esetek miatt, így az UEFA 3-0-s gólkülönbséggel a gibraltári együttest juttatta a következő fordulóba.

Kiemelt fotó: skslovan.com