Nemzetközi foci bajnokok ligája

Képtelen a többi csapat megverni a spanyolokat

Lassan át lehet nevezni az Európa Ligát Sevilla Kupára: a spanyol csapat 2006, 2007, 2014, 2015 és 2016 után hatodik alkalommal nyerte meg a második számú európai kupasorozatot. Bár az Inter korán vezetett, majd a spanyolok fordítása után még ki tudott egyenlíteni az idei döntőben, végül egy ollózós lövés utáni Romelu Lukaku-öngól eldöntötte a kölni mérkőzést. A Sevilla hatból hat döntőt nyert meg a sorozatban.

Conte veréssel fenyegette az őt gúnyoló Sevilla-focistát
Banega érzékeny pontra tapintott a meccs közben lezajlott során, mert Conte még a lefújás után is üzengetett neki.

A Football Espana újságírója, Colin Millar érdekes dologra hívta fel a figyelmet. A spanyol csapatok 2001, a Bayern München és a Valencia Bajnokok Ligája-döntője – amit a németek nyertek meg tizenegyesekkel – óta összesen 15 finálét vívtak más országok klubjai ellen a nemzetközi kupákban.

És mind a 15 alkalommal a spanyolok nyertek.

Ehhez a Sevilla mellett hozzátette a magáét a Real Madrid, a Barcelona, az Atlético Madrid és a Valencia is. E mellett voltak még a spanyol házidöntők (BL: Real-Atlético kétszer is, UEFA Kupa/Európa Liga: Sevilla-Espanyol, Atlétioc-Bilbao) is.

Hogy az olaszoknak még jobban fájjon az Inter veresége: tíz éve nem nyert csapatuk európai kupát, miközben a spanyolok hat-hat BL-t és EL-t gyűjtöttek be ez idő alatt. A Sevilla pedig tényleg verhetetetlennek tűnik az EL-ben, 18 párharca volt ugyanis a negyeddöntőkben, elődöntőkben és döntőkben összesen, egyet sem veszített el.

Kiemelt kép: Jesus Spinola / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Olvasói sztorik