Élő Nemzetközi foci

A Sevillát egyszerűen nem lehet megverni az EL-döntőben

A Sevilla 3-2-re győzött az Európa Liga döntőjében az Inter ellen, és ezzel a spanyol csapat hatodszor nyerte meg a második számú európai kupasorozatot.

A csapatok tettek róla, hogy ne kelljen attól tartanunk, hogy egy agyontaktikázott döntőt látunk, a 3. percben a Sevilla előtt adódott helyzet, de az ellentámadásból Lukaku büntetőt harcolt ki, amit be is lőtt.

Az Inter csatára sorozatban 11. EL-meccsén volt eredményes, ami rekord, és a brazil Ronaldo után ő lett a második, aki első milánói évében eljutott 34 gólig az összes sorozatot számolva.

Sokáig nem vezetett az Inter, mert jött az elődöntőben a MU ellen nyerőembernek bizonyuló De Jong, aki Jesús Navas beadása után szép mozdulattal fejelt gólt.

Lüktető volt a játék, mindkét csapat felvállalta a nyílt játékot, mégis egy pontrúgás hozta meg a meccs harmadik gólját, Banega beadása után De Jong gyönyörű ívelt fejesénél Handanovicnak esélye sem volt.

A holland csatár lett az első játékos, aki egy EL-döntőben két fejesgólt is szerzett.

De csak három percig állt jobban a Sevilla, mert Godín kiválóan robbant be egy Brozovic-szabadrúgásnál, és egyenlíteni tudott.

Godín a 2014-es BL-döntőben is gólt szerzett – akkor még az Atlético színeiben –, így a hatodik játékos lett, aki a BL-ben és az EL-ben is eredményes tudott lenni a fináléban.

A második félidőben kicsit visszavettek a csapatok, mindkét fél óvatosabbá vált, de Lukaku megszerezhette volna idénybeli 35. gólját, Bono azonban nagyot védett. Lukaku már ekkor is a fejét fogta, hát még akkor, amikor Diego Carlos ollózása után úgy ért bele a labdába, hogy azzal bevette a saját kapuját.

Az Internek még volt egy komoly egyenlítési lehetősége, de a csereként beállt Alexis Sánchez lövését a gólvonalról kivágta Koundé. Az utolsó percekben a Sevilla már húzta az időt, csalta a focit, tartotta a labdát, de bejött neki, mert hatodik EL-döntőjét is megnyerte az andalúz csapat. Conténak pedig első interes évében a Serie A után az EL-ben is az ezüst jutott.

Európa Liga, döntő:

Sevilla (spanyol) – Internazionale (olasz) 3-2 (2-2)
Köln, RheinEnergieStadion, zárt kapus
v.: Makkelie (holland)
Sevilla: Bono – Jesús Navas, Koundé, Diego Carlos (Gudelj, 86.), Reguilón – Jordán, Fernando, Banega – Ocampos (Munir, 70.), L. De Jong (en-Nesziri, 85.), Suso (F. Vázquez, 77.).
Inter: Handanovic – Godín (Candreva, 90.), De Vrij, Bastoni – D’Ambrosio (Moses, 78.), Barella, Brozovic, Gagliardini (Eriksen, 78.), A. Young – Lukaku, L. Martinez (A. Sánchez, 78.).
gól: L. De Jong (12., 33.), Diego Carlos (74.), illetve Lukaku (5., 11-esből), Godín (36.)
sárga lap: Diego Carlos (4.), Banega (45.), illetve Barella (41.), Bastoni (55.), Gagliardini (73.)

Kiemelt kép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Ismét De Jong, vezet a Sevilla!

Banega szabadrúgása után De Jong gyönyörű fejelt küldött a hosszú sarokba. Csodás íve volt a labdának, Handanovic hiába nyújtózott. Fordított a Sevilla!

Diego Carlos erre nem lesz büszke

A Sevilla brazil védője a negyeddöntőben, az elődöntőben és a fináléban is összehozott egy-egy tizenegyest. Kellemetlen.

Eléggé siettek a csapatok

A 12. percben már 1-1 volt az állás. Utoljára az 1990-es UEFA-kupa-döntőben született hasonlóan rövid idő alatt két gól, akkor a Juventus-Fiorentina meccsen már a 10. percben 1-1 állt az eredményjelzőn.

O, mint Ocampos. Meg oldalháló

A korábban a másik milánói csapatban, a Milanban is megfordult Ocampos próbálkozott, de 19 méterről az oldalhálóba lőtt.

Lautaro eggyel többet húzott a kelleténél

Az Inter argentin csatára gyorsított rá a Sevilla védelmére, meg is csinálta magának a lövőhelyzetet, de inkább bevállalt még egy cselt, az viszont már sok volt, szerelték.

Ziccer volt, de belebotlott

Ashley Young beadása nagy helyzetben találta D’Ambrosiót, aki kicsit túlfutott a labdán, így nem is tudta a kapu felé irányítani.

Lukaku a másik Ronaldót is beérte

Sorozatban hat, egyenes kieséses szakaszban játszott meccsen talált be az Inter támadója, utoljára ilyet az európai porondon Cristiano Ronaldo művelt 2012 és 2013 között.

Ott a Sevilla válasza!

Jesús Navas beadása után Luuk de Jong megelőzte Godínt, és gyönyörű gólt fejelt. Handanovic csak beleütni tudott, de esélye sem volt, bombaerős volt a fejes. Elég jó meccs eddig!

Lukaku-Ronaldo 34-34

A brazil csatár az 1997-1998-as idényben, a belga csatár a mostaniban szerzett ennyi gólt az Interben. Lukaku pedig tovább javította a saját rekordját, zsinórban 11. EL-meccsén szerzett gólt. Ezen a 11 meccsen összesen 15 gólt ért el, ebből nyolcat pedig még az Everton színeiben – a 2014-2015-ös idényben.

Lukaku belőtte

A belga csatár megtorpant, majd a jobb alsót vette célba, a labda pedig elsuhant Bono keze mellett.

Sevilla-helyzet után Inter-büntető

Handanovic jött ki nagyon rosszul, de Fernando akrobatikus lövése levágódott, megúszta az Inter. Egyből indult az Inter-kontra, aminek a végén Diego Carlos lépett rá Lukaku bokájára, büntetőt kaptak az olaszok!

Máris egy kis vita

D’Ambrosio nyomott oda egyet Reguilónnak, persze reklamált is egy sort a holland bírónál, aki hajthatatlan volt, és szabadrúgást ítélt. De Suso beíveléséből nem lett semmi.

Lássuk!

Az Inter a szokásos kék-fekete mezében, a Sevilla fehér szerelésben lép pályára a kölni stadionban. A tét az EL-trófea!

Csak Lopetegui változtatott

Conte ugyanazt a kezdőt küldte pályára, mint a Sahtar elleni 5-0-s siker alkalmával. Lopetegui egy helyen változtatott az elődöntőben látott kezdőhöz képest, a MU ellen győztes gólt szerző Luuk de Jong került be Jusszef En-Nesziri helyére.

Lukaku utolérheti Ronaldót

Az Inter belga csatára, Romelu Lukaku 33 gólnál tart minden sorozatot számolva, ennél csak egy valaki tudott jobbat az első interes évében: a brazil Ronaldo, aki az 1997-1998-as idényben 34 gólt ért el. Akkor az Inter megnyerte az UEFA-kupát, és Ronaldo gólt szerzett a döntőben.

Itt a nagy esély Lopetegui számára

Julen Lopetegui a 2018-as vébé előtt dicstelenül távozott a spanyol válogatottól, mert kiderült, aláírt a Real Madridhoz. Ahol aztán nem járt sikerrel, és gyorsan megköszönték a munkáját. Most viszont masszív kis csapatot csinált a Sevillából.

Az EL-döntővel jött el az igazság pillanata a Realnál nevetségessé tett edzőnek
Európa Liga-döntőbe jutott a Sevilla, ami főként Julen Lopetegui érdeme. A spanyol edző elmúlt évekbeli kálváriáját most elfeledtetheti egy esetleges győzelemmel. De miben erős a csapata?

A Sevilla hatodszor vagy az Inter negyedszer?

Az EL-specialistának számító 2006-ban, 2007-ben, 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban nyerte meg a sorozatot, az Inter viszont még akkor hódította el a trófeát háromszor (1991, 1994, 1998), amikor UEFA-kupának hívták. 23 óra magasságában megtudjuk, melyik csapat lesz a befutó idén.

Olvasói sztorik