Nemzetközi foci sport

Miért üvöltötte le Tuchel a lipcsei edző fejét?

A lefújás utáni pillanatokban nem volt felhőtlen a PSG vezetőedzőjének, Thomas Tuchelnek az öröme, ugyanis miután csapata 3-0-ra legyőzte az RB Leipziget és ezzel bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, a német szakember a lipcseiek erőnléti edzőjével, Daniel Behlauval üvöltözött. Bár volt, aki szerint Behlau sértő megjegyzést tett a párizsiak egyik játékosára, Tuchel később azt mondta, másról volt szó.

Köztem és Julian [Nagelsmann] közt volt valami, ami a vezetőedzők közt rendben van, de egy harmadik fél is közbeszólt, azt pedig nem szeretem. Azóta rendeztük a dolgot

mondta később Tuchel.

Julian Nagelsmann, a lipcseiek vezetőedzője azt mondta, a sok szabálytalanságot kérte rajta számon honfitársa, amihez minden joga meg is volt. „Tényleg sok volt, elég csak ránézni a statisztikára. Nem így terveztük, egyszerűen sokszor elkéstünk védekezésben” – mondta Nagelsmann.

Az idén 50 éves PSG története során először játszhat majd a BL-döntőben. A PSG-nek 110 BL-mérkőzésre volt szüksége ehhez, ezzel megdöntötte az Arsenal rekordját, amely 1971 és 2006 között 90 BL-találkozót vívott meg, mire először bekerült a fináléba. Francia csapat eddig egyszer nyerte el a Bajnokok Ligája trófeáját, 1993-ban az Olympique Marseille verte a döntőben az AC Milant

Gulácsi: Most még csalódottak vagyunk, de pár nap múlva büszkék leszünk
A kapus és Orbán Willi is 2015-ben, a másodosztályban csatlakozott a lipcseiekhez, amellyel BL-elődöntőig jutottak.

Kiemelt kép: Sven Sonntag / augenklick/PICTURE POINT/ Sven S / dpa Picture-Alliance via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!