Nemzetközi foci bajnokok ligája

Gulácsi: Most még csalódottak vagyunk, de pár nap múlva büszkék leszünk

David Ramos / POOL / AFP

Gulácsi Péter és a csereként beállt Orbán Willi olyan magasságban járt kedd este, ahol magyar futballista korábban még nem:

amióta Bajnokok Ligájának hívják a sorozatot, férfijátékosunk először lépett pályára az elődöntőben.

A lipcseiek ugyanakkor tehetetlenek voltak a Paris Saint-Germain ellen, az Atalanta ellen az évek óta tartó BL-vesszőfutásának véget vető francia csapat magabiztos játékkal verte német ellenfelét 3-0-ra.

Neymarék ellen már nem volt esélye a Leipzignek
Gulácsi hibázott a második gólnál, de a szünet után bravúrok sorozatát mutatta be.

A PSG második gólja előtt hibázó, de több nagy védést is bemutató Gulácsi a meccs után azt mondta, különösen bosszantja , hogy a legrosszabb pillanatban, az első félidő vége előtt kapták azt a találatot. Még az elődöntő előtt azt nyilatkozta, ha tudják azt a szintet hozni, mint az Atlético ellen egy körrel korábban, akkor lehet esélyük. Erre visszatért a találkozó után is a Sky Sportsnak.

Azt a magas szintet akartuk elérni, mint akkor, de most nem sikerült. Mindannyian döntőbe akartunk jutni, mivel nem sikerült, most csalódottak vagyunk. De azt hiszem pár nap múlva már másképp látjuk az egészet és büszkék leszünk arra, hogy az elődöntőig jutottunk.

A 2009-ben alapított RB Leipzig ilyen messzire még sosem jutott Bajnokok Ligájában, így a bajnoki bronz mellett története legjobb nemzetközi szereplésével zárta az idényt. Közte több olyan játékossal is, akik már a másodosztályban is erősítették a csapatot, köztük Gulácsi és Orbán is, akik 2015-ben igazoltak Lipcsébe.

Forrás: sofascore.com

Bajnokok Ligája, elődöntő

Paris Saint-Germain (francia) – RB Leipzig (német) 3-0 (2-0)
gólszerzők: Marquinhos (13.), Di María (42.), Bernat (56.)

Kiemelt kép: David Ramos / POOL / AFP

Olvasói sztorik