Nemzetközi foci sport

Mindenki azt találgatja, vajon Neymart eltiltják-e a BL-döntőről

Az 50 éves PSG története során először jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, amiben nagy szerepe van Neymarnak, aki a lisszaboni, egyenes kieséses tornán az Atalanta és a Leipzig ellen is nagyszerűen játszott. A németek ellen azonban megszegte az UEFA egyik újraindulási szabályát:

mezt cserélt Marcel Halstenberggel.

Az európai szövetség egy 31 oldalas dokumentumot küldött el a csapatoknak és a honlapján is elérhető, ebben az áll: a játékosoknak „ajánlott, hogy tartózkodjanak a mezcserétől”. Az viszont nem szerepel a protokollban, hogy ha ez mégis bekövetkezne, akkor milyen szankcióval sújtják a szabályszegő labdarúgót.

Miért üvöltötte le Tuchel a lipcsei edző fejét?
Parázs jelenetek az elődöntő után a pályán.

Hamar el is terjedt a sajtóban, hogy akár el is tilthatják emiatt (például a Goal is ezt pedzegeti), bár ez azért elég súlyos büntetés lenne. Az UEFA alighanem hamarosan tisztázni fogja a dolgot.

A PSG vasárnap a Bayern München és a Lyon párharcának győztesével találkozik a BL-döntőben.

Reagált azóta az UEFA:

Eldőlt, játszhat-e Neymar a BL-döntőben
A Lipcse elleni elődöntő után mezt cserélt, holott az UEFA azt kérte a játékosoktól, hogy tartózkodjanak ettől.

Kiemelt kép: Manu Fernandez / POOL / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!