Nemzetközi foci

Ismétli magát a történelem? Lukaku az EL-döntőben érheti utol Ronaldót

Az Inter nem kegyelmezett a Sahtarnak, az olasz csapat 5-0-ra verte ukrán ellenfelét, és ezzel bejutott az Európa Liga döntőjébe, ahol a spanyol Sevilla lesz az ellenfele.

Laposra verte ellenfelét és Európa Liga-döntős az Inter
A vártnál sokkal simábban mentek tovább az olaszok.

Az Interben nagy meccse volt a Lautaro Martínez, Romelu Lukaku csatárpárosnak, mindketten két góllal és egy gólpasszal zártak. Lukaku ezzel már 33 gólnál tart első milánói idényében, az Internél új fiúként ennél csak a brazil Ronaldo volt eredményesebb, aki 34 alkalommal talált be az 1997-1998-as szezonban.

Abban az idényben az Inter az EL elődjében, az UEFA-kupában döntőt játszott, amelyen 3-0-ra verte a Laziót, és az utolsó gólt Ronaldo szerezte, miután a tőle megszokott biciklicselekkel leültette Luca Marchegianit, a rómaiak kapusát.

Lukaku beérheti Ronaldót, ha gólt szerez a döntőben, de egy rekordot már így is felállított, ő lett az első játékos, aki sorozatban 10 EL-meccsen betalált.

Hálás téma a twitterezők számára, hogy miközben a Manchester United elhasalt a Sevilla elleni elődöntőben, addig az angol klub korábbi játékosai közül Lukaku, Alexis Sánchez és Ashley Young az Interrel a döntőre készülhet.

„A United megtette, amit tudott. Ole Gunnar Solskjaer jó munkát végzett a csapattal, amelynek elég jó idénye volt. Mason Greenwood berobbant, Anthony Martial és Marcus Rashford lőtték a gólokat, örülök nekik. Jól néznek ki a következő idényre” – nyilatkozta Lukaku a MU-ról.

Kiemelt kép: Jürgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Olvasói sztorik