Nemzetközi foci bajnokok ligája

A hírek szerint már meg is van, ki lesz a Barca vezetőedzője

Várható volt, hogy alapos változások lesznek a Barcelonánál azt követően, hogy a csapat 8-2-re kikapott a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A klubelnök, Josep María Bartomeu már vasárnap elhintette, hogy a vezetőedzői poszton mindenképpen csere lesz és menesztik a januárban kinevezett Quique Setiént, akinek az irányításával a BL-blama mellett a bajnokságban és a kupában is leszerepelt a csapat.

Az elnök már döntött a Barca-edző sorsáról
A hivatalos bejelentés még nem történt meg, de mindenki tudja, mi következik.

A hírek szerint az utódja is megvan, Ronald Koeman veszi majd át az irányítást.

Minderről a mindig elég jól értesült Fabrizio Romano írt a Twitterén, hozzátéve, hogy Koeman otthagyja a holland válogatott kispadját, hogy a Barcához szerződhessen. A napokban jelenthetik be hivatalosan is az érkezését.

Ronald Koemannal a Barcelona visszatérne arra az útra, miszerint egy korábbi játékosát nevezi ki vezetőedzőnek. A holland 1989 és 1995 között összesen 254 mérkőzésen lépett pályára a katalánoknál, 83 gólja és öt gólpassza volt. Négy bajnoki cím mellett egy BEK-et nyert a csapattal.

A visszavonulás után nem sokkal másodedző is volt a Barcánál, majd azt követően sorrendben a Vitesse, az Ajax, a Benfica, a PSV, a Valencia, az AZ Alkmaar, a Feyenoord, a Southampton és az Everton vezetőedzője volt, 2018 óta pedig a holland válogatottat irányította, amelyet kijuttatott a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokságra – egy németek elleni vereség és egy északírek elleni döntetlen is becsúszott, viszont nyert a csapat 4-2-re Németországban.

A Barca elnöke érkezik meg a klub székházába, ahol válságértekezletet tart a vezetőség. Fotó: Josep LAGO / AFP

A Barcelona vezetősége hétfőn tart válságértekezletet a Bayern elleni vereség után. Bartomeu korábban azt mondta, több változás várható, pár döntést pedig már a mérkőzés előtti időszakban meghozta, ezekről majd tájékoztatják a nyilvánosságot.

Komoly változások lesznek Barcelonában a BL-katasztrófa után
Még nincs itt az ideje, hogy ezeket bejelentsék, most bocsánatot kell kérniük az elnök szerint.

Kiemelt kép: Sergei GAPON / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik