Nemzetközi foci sport

Kádár felejthetetlen hónapokat töltött a Grasshoppers kispadján

Felejthetetlennek nevezte a Grasshoppers labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként töltött három hónapot Kádár Zoltán, írta az MTI.

Magyar edzőt neveztek ki a 27-szeres svájci bajnok futballcsapat élére
A Grasshoppers labdarúgóklub új kínai tulajdonosai Kádár Zoltánt bízták meg a csapat vezetésével.

Az 53 éves szakember – aki 24 éve él Svájcban – az M1 aktuális csatornán sajnálatát fejezte ki, hogy a svájci labdarúgásban nagy hagyományokkal rendelkező együttesnek nem sikerült elérni célját, az élvonalba jutást.

Az utolsó négy fordulóig remek teljesítményt nyújtottak, így már csak két győzelemre lett volna szükségük, hogy legalább a második helyet megszerezzék, ám a kilenc nap alatt lejátszott négy találkozóból két döntetlen mellett kétszer kikaptak, így a Lausanne és a Vaduz mögött harmadik helyen zárták a másodosztályt.

Kádár Zoltán elmondta, nagy megtiszteltetés volt számára az időszak, örömmel és odaadással végezte munkáját.

Mint mondta, nem törekedett a vezetőedzői posztra, hanem felkérték rá, ez pedig, mint májusban hangsúlyozta, meglepte.

A nagy elvárás miatt meccsről-meccsre jelen levő stressz nem fog hiányozni neki a következő időszakban, amikor az új tréner, Joao Carlos Pereira egyik segítőjeként folytatja.

Előretekintve elárulta: a jövőben is szívesen dolgozna még vezetőedzőként, de másodedzőként sem boldogtalan.

Kiemelt fotó: Grasshopper Club Zurich/gcz.ch

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!