Nemzetközi foci bajnokok ligája

Szétrobbant a lipcsei öltöző, Nagelsmann sörözést ígért a játékosoknak

Több szempontból is történelmet írt az RB Leipzig labdarúgócsapata, amely története első Bajnokok Ligája-elődöntőjét ünnepelheti.

A németeknél a 33 éves Julian Nagelsmann a sorozat legfiatalabb edzője, aki valaha is négy közé vezette csapatát. A rekordot eddig Didier Deschamps tartotta, aki 2004-ben, a Monacóval elért bravúrja idején 35 éves és 7 hónapos volt.

„Hihetetlenül boldog vagyok, megérdemeltük ezt a győzelmet. Még akkor is, ha a győztes gól kissé szerencsés volt, de pont akkor és onnan szereztük, ahonnan akartuk” – nyilatkozta.

A szakember összességében úgy találta, hogy csapata szinte tökéletesen valósította meg az elképzeléseit.

Alig hittük el, hogy ilyen gyönyörű góllal szereztünk vezetést, majd amikor egyenlített az ellenfél, akkor sem veszítettük el a türelmünket. 2-1 után pedig jól védekezve megőriztük az előnyünket.

Nagelsmann a meccset követő tévés interjúban azt mondta, sokkal több helyzetet dolgoztak ki az ellenfélnél, nagyon boldog, és biztos benne, hogy este sörözik a játékosokkal.

És hogy mi történt az öltözőben? Íme!

Nagelsmann azt már a meccs előtt sem titkolta, hogy a hajrában több cserét tervez a frissítés érdekében. Így került pályára Tyler Adams, aki kiválóan szállt be a mérkőzésbe, az ő gólja jelentette az elődöntőbe jutást.

A 21 éves játékos az első amerikai futballista, aki a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében gólt tudott szerezni – ráadásul másfél éves lipcsei pályafutásában is ez volt az első találata.

„Igazán segíteni akartam a csapatnak, de általában nem szoktam gólokat szerezni” – idézte a középpályást a Kicker.

Az RB Leipzig legközelebb kedd este 21 órakor lép pályára, amikor az elődöntőben a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Paris Saint-Germainnel csap össze.

Kiemelt fotó: Sven Sonntag / dpa Picture-Alliance via AFP

Olvasói sztorik