Nemzetközi foci sport

Jó neki a kispadon is, amíg heti 133 millió forintot keres

Mellőzése ellenére a világbajnok Mesut Özil ki akarja tölteni még egy évig élő szerződését az Arsenalnál.

Az utolsó napig kitöltöm a szerződésemet. Ha egy klub el akar küldeni egy játékost, de ő elutasítja ezt, akkor a klubnak el kell fogadnia. Én pedig nem akarok innen elmenni

– jelentette ki a német középpályás az MTI cikke szerint.

A 31 éves labdarúgó Mikel Arteta vezetőedző decemberi érkezése óta kevesebbet játszik, az elmúlt bajnoki szezonban 38 meccsből csak 18-on lépett pályára, és a londoniak annál is inkább meg akarnak tőle szabadulni,

mert klubrekordot jelentő módon heti 350 ezer fontot (133 millió forint) keres.

A játékos emiatt a szurkolók céltáblájává vált, mivel az Arsenal a múlt héten – a koronavírus-járvány gazdasági hatásaira hivatkozva – bejelentette, hogy 55 munkahelyet megszüntet.

Szon szédületes szólója lett az angol bajnokság legszebb gólja
11 másodperc alatt 71 métert vágtatott, a védők bottal ütötték a nyomát.

Özil arról is beszélt, hogy miért utasította vissza a fizetéscsökkentést a járványhelyzet alatt:

„Nem közöltek velünk elég információt, csak alá kellett volna írnunk. Ez főként a fiatal játékosokkal szemben nem lett volna fair. Nemcsak én álltam ellen, de csak az én nevem került ki a sajtóba” – közölte a 92-szeres válogatott középpályás, aki 2013-ban érkezett Londonba a Real Madridtól.

Kiemelt kép: ANDREW MATTHEWS / POOL / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!