Élő Nemzetközi foci

Drámai hajrában, vért izzadva jutott tovább a PSG

Ha nehezen is, de csak eljutott a Bajnokok Ligája 2019-2020-as kiírása a negyeddöntőkig, amelyben négy napon át minden este a futballvilág krémje mérkőzik meg az elődöntőbe jutásért.

A szokásostól eltérően egyetlen találkozón, semleges helyszínen, Lisszabonban került sor a az Atalanta-PSG találkozóra, amely drámai végjátékkal dőlt el.

Egymásnak estek a csapatok, amiből egy rendkívül szórakoztató első félidő kerekedett. Rögtön a harmadik percben vezetést szerezhetett volna Neymar, miután a félpályánál labdához jutott, amivel kapuig gyalogolt, de nagyon csúnyán elszúrta a lövést, jóval kapu mellé belsőzött.

Az Atalanta letámadása érezhetően nem ízlett a PSG-nek, a nagyobb lehetőségek így az olasz bronzérmes előtt adódtak, de Hateboer és Caldara fejesét is bravúrral védte Keylor Navas. Pont amikor végre magához ragadta a kezdeményezést a francia sztárcsapat, akkor jött a gól is, csak épp az Atalantának. Kimpembe felszabadítása kísérlete Duván Zapatáról egyenesen Mario Pasalichoz pantatt, a teljesen üresen álló horvát pedig ballal a kapu hosszú oldalába tekert.

Ettől fellelkesült az Atalanta és még nagyobb lendülettel gyötörte a Paris Saint-Germaint, amelynek sokszor a labda kihozatalával is meggyűlt a baja. Neymar előtt így is adódott lehetőség, de cselsorozata után tíz centivel a jobb alsó mellé lőtt, a Hateboertól kapott labdát pedig érthetetlen módon az égbe lőtte.

Térfélcsere után kicsit keményebb lett a játék, viszont érkeztek a cserék is, köztük Kylian Mbappé is, aki színt hozott a gyengécske párizsi akciókba. Menet közben azonban Keylor Navas is megsérült, így Sergio Rico állt a kapuba, miközben Mbappé és Neymar sorra hagyta ki a ziccereket.

Neymar a befejezéseket leszámítva viszont lehengerlő volt, Mbappéval nagyon mentek előre, az Atalanta pedig bár a megszokott lelkesedéssel harcolt, érezhetően elfáradt. A PSG a 90. percben büntette meg ezt a fáradást, egy újabb elhibázott Neymar-kísérletet Marquinhos pofozott a kapuba.

Három perccel később Mbappé kapott pazar kiugratást, centerezését pedig Eric-Maxim Choupo-Moting passzolta a kapuba, így percek alatt fordított és nyert a PSG.

A Paris Saint-Germainnek így aztán győzelemmé érett az erőlködése, a cserék szállították a győzelmet, de voltaképpen erőnlétben nyerte meg párharcát a PSG, nem kreativitásban.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő

Atalanta (olasz) –Paris Saint-Germain 1-2 (1-0)
Lisszabon, Estádio da Luz, jv.: Taylor (angol)

Atalanta: Sportiello – Rafael Tolói, Caldara, Djimsiti (Palomino 60.) – Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens (Castagne 82.) – Pasalic (Muriel 70.), A. Gómez (Malinovszkij 59.) – D. Zapata (Da Riva 82.).
Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

PSG: K. Navas (Rico 79.) – Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – A. Herrera (Draxler 72.), Marquinhos, Gueye (Paredes 72.)– Sarabia (Mbappé 60.), Icardi (Choupo-Moting 79.), Neymar.
Vezetőedző: Thomas Tuchel

Gólszerző: Pasalic (27.) ill. Marquinhos (90.), Choupo-Moting (93.)

Sárga lap: Djimsiti (37.), Freuler (46.), De Roon (50.), Zapata (53.), Tolói (67.), Palomino (85.) ill. Bernat (55.), Herrera (57.), Paredes (74.)

Kiemelt kép: David Ramos/Getty Images

Te jó ég, Neymar mit hagyott ki?!

A brazil csatárhoz került a labda, aki a félpályáról berohant a tizenhatoson belülre. Az Atalanta védőinek esélye sem volt utolérni Neymart, aki megpróbált a bal alsóba bebelsőzni a labdát, de rettentő csúnyán kapu mellé lőtt tíz méterről!

Máris egy lövés

Duván Zapata hozta helyzetbe Gómezt egy szép akció után, de Keylor Navas a helyén volt, magához ölelte a labdát.

Elindultunk!

Az Atalanta kezdte a meccset, amely 3-4-2-1-es felállásban, tehát szokásos stílusában kezdte a mérkőzést, rögtön egy felíveléssel, majd Zapata fejét kereső bedobással, de akció nem lett belőle.

Mbappé a kispadon!

Kylian Mbappé legutóbb mankóval hagyta el a pályát Franciaországban és az első vizsgálatok szerint hónapokra is kidőlhetett volna. Gyógyulása azonban a vártnál sokkal gyorsabb volt és a kispadra leülhetett, Tuchel szerint 20-30 perc juthat majd a francia támadónak.

K. Navas – Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – A. Herrera, Marquinhos, Gueye – Sarabia, Icardi, Neymar.

Olvasói sztorik