Nemzetközi foci bajnokok ligája

Magyarországra költözhet a szerb futball

A koronavírus-járvány miatt augusztusban és szeptemberben Magyarországon játszhatja hazai mérkőzéseit a szerb labdarúgó-válogatott, illetve az európai kupaporondon érdekelt szerb klubcsapatok, írta az MTI.

A Direktno nevű belgrádi portál vasárnapi beszámolója szerint Szerbia járványügyi szempontból a nem biztonságos országok listáján szerepel, ezért az európai szövetség (UEFA) nem engedélyezi a nemzetközi mérkőzések megrendezését.

A szerb válogatott Oroszországban játssza első mérkőzését a Nemzetek Ligájában, majd szeptember 6-án – a cikk szerint – Budapesten fogadja a török csapatot. Ha a vírushelyzet októberig nem változik, a válogatott minden Nemzetek Ligája-meccsét külföldön rendezi. A csoport negyedik tagja éppen a magyar együttes.

Ibrahimovic klubjába futott bele a Puskás Akadémia az EL-ben
A Honvéd finn, a Fehérvár ír ellenfelet kapott.

A szerb klubcsapatok közül a Bajnokok Ligája-selejtező első körében a Crvena zvezda a gibraltári Europa FC-t fogadja, míg a Partizan Beograd az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában lesz pályaválasztó a lett RFS ellen.

Újpesten BL-selejtező lesz

A szlovén Celje jelentette be a hivatalos honlapján, hogy az újpesti Szusza Ferenc Stadionban játssza le az ír Dundalk elleni selejtezős mérkőzését. Szlovénia nem tartozik a zöld országok közé az UEFA besorolása szerint, így az ír csapatnak karanténba kellett volna vonulnia, ha Celjében rendezik a meccset.

Kiemelt kép: Milos Miskov / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Olvasói sztorik