Nemzetközi foci bajnokok ligája

Zidane az eltiltott Ramost viszi Manchesterbe, Bale-t nem

Nagy feladat előtt áll a spanyol bajnokságot megnyerő Real Madrid, amelynek a Manchester City otthonában kellene kiharcolnia a továbbjutást a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A Manchester City február végén 2-1-re nyert a Bernabéu-stadionban, úgyhogy kedvező helyzetből várhatja a visszavágót. A Real viszont önbizalmat meríthet a bajnokságból, ahol kétpontos hátrányból előzte meg a Barcelonát úgy, hogy az újraindulás után zsinórban tíz meccset nyert.

A Real edzője, Zinédine Zidane most kihirdette a Manchesterbe utazó keretet, amelyben 24 játékos kapott helyet, köztük a csapatkapitány Sergio Ramos, aki eltiltás miatt nem léphet pályára a City ellen.

A névsorból kimaradt Gareth Bale és James Rodríguez, de egyikük hiányzása sem meglepő, hiszen Zidane már tavaly nyáron jelezte, hogy nem számol velük, ám végül mindkét játékos maradt a Realnál.

Bale az idényben 20 meccsen összesen 1260 percet játszott, de a BL-ben például 3 találkozón csak 115 jutott neki, míg Rodríguez a walesinél is kevesebb lehetőséget kapott, 728 percet, és ebből mindössze 81-et játszott a BL-ben.

Bale a kényszerszünet utáni meccseken többször is látványosan unatkozott a kispadon, kérdés, hogy a magas fizetése miatt lesz-e olyan klub a nyáron, amelyik elviszi.

Kiemelt kép: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Olvasói sztorik