Nemzetközi foci

Pofátlanul olcsón vett szupertehetséges játékost Pep Guardiola

Kedd este a Manchester City hivatalosan is bejelentette, amit nap közben már több bennfentes is megszellőztetett: az angol klub leigazolta Ferran Torrest a Valenciától.

A City ráadásul kifejezetten jó üzletet csinált, mindössze 23 millió eurót fizetett a 20 éves szélsőért, akit az egyik legnagyobb spanyol tehetségként tartanak számon.

Torresnek 97 meccse van a Valencia első csapatában, ezeken 9 gólja és 12 gólpassza volt. Az ő feladata lesz pótolni a Bayern Münchenhez távozó Leroy Sanét, és sok hasonlóság van a két játékos stílusa között. 2025-ig szóló szerződést írt alá.

Nagytakarítás a spanyol topcsapatnál, 14 játékost küldenek el
Ez a szezon valóban nem sikerült túl jól, de ez így is meglepő.

Hogy ilyen olcsón tudott egy ekkora potenciállal rendelkező játékost venni Pep Guardiola csapata, az annak is köszönhető, hogy a Valencia nehéz anyagi helyzete miatt többektől is megválna, illetve, hogy már csak egy év volt a szerződéséből, a City pedig kifizette érte az abban szereplő kivásárlási összeget.

Egy már kész játékost igazoltak. Nem olyasvalakit, akit a padon lehet hagyni, vagy leküldeni a B csapatba.

A spanyol futball következő szupersztárja lehet. Hajt, nem lógja el a visszazárást sem. 20 éves, mindenben tud még fejlődni. Pep híres arról, hogy jobbá teszi a játékosait, Torrest is jobbá fogja. Ilyen pénzért hihetetlen igazolás” – mondta a Sky Sports spanyol focis szakértője, Terry Gibson.

Forrás: sofascore.com

Kiemelt kép: JOSE JORDAN / AFP

Olvasói sztorik