Nemzetközi foci

Nem kér bocsánatot az FCSB a magyarellenes rigmusokért

Fegyelmi vizsgálatot indított a Román Labdarúgó Szövetség a bukaresti FCSB és a Sepsi OSK közötti kupadöntő után történt magyarellenes megnyilvánulások miatt, írta a Kronika.ro portál.

A lap szerint Radu Visan, a szövetség főtitkára a fegyelmi bizottságot kérte meg az ügykivizsgálására, amely napirendre is tűzte az ügyet.

Magyarellenes rigmusokat énekelve ünnepelték a kupagyőzelmet Bukarestben
Több botrányos történés is volt a meccs kapcsán.

A fegyelmi szabályzat 54. cikkelye kimondja, hogy a játékosokat, a szakmai stáb tagjait és az edzőket hat mérkőzés erejéig, míg a hivatalos személyeket négy hónapra felfüggeszthetik abban az esetben,

ha nyilvánosan, sértő módon diszkriminálnak vagy lejáratnak valakit faji, valamint nemzetiségi hovatartozása, bőrszíne, nyelve, vallása, szexuális irányultsága miatt.

A július 22-i, 1-0-s győzelemmel véget ért meccset követően a bukaresti játékosok és szurkolók magyarellenes rigmusokat énekelve ünnepeltek.

Kapitális védelmi hiba okozta a Sepsi vesztét a Román Kupa döntőjében
Nem jött össze a bravúr a sepsiszentgyörgyi futballcsapatnak.

Az FCSB sportigazgatója, Mihai Stoica öt pontban reagált a vádakra. Azt írta, hogy nem tudott tenni semmit az éneklés ellen, mert nem volt jelen.

Telefonon sem kér bocsánatot Hadnagy Attilától, a Sepsi sportigazgatójától, mert még sohasem beszélt vele, akkor sem, amikor a kovásznai szurkolók az anyanyelvén szidták őt.

Nem szóltam akkor sem, amikor a mérkőzés során a Sepsi küldöttsége magyar szlogeneket kiabált. Nem zavart, pedig a Román Kupa döntője volt. Az sem zavar, hogy a média szerint a magyar kormány olyan csapatokat támogat pénzzel, amelyek román versenyeken indulnak. Azt pedig a maszkok miatt nem láthattam, hogy a játékosaink miket kiabáltak

– írta.

Kiemelt fotó: Facebook/FCSB

Olvasói sztorik