Nemzetközi foci

„Ő is tudja, hogy védenie kellett volna” – Solskjaer De Gea hibáiról

A Chelsea lesz az Arsenal ellenfele az FA Kupa döntőjében, miután a vasárnapi elődöntőben 3-1-re győzte le a Manchester Unitedet. Nem ez volt David De Gea, a United spanyol kapusának legjobb meccse a szezonban, egyik bekapott gól alól sem lehet felmenteni és elég csúnyán bevédte Mason Mount lövését a második félidő legelején.

A Chelsea esélyt sem adott a MU-nak a kupaelődöntőben
Manchesteri csapatok helyett két londoni találkozik az FA Kupa-döntőben.

David tudja, hogy védenie kellett volna a második gólnál, de ennyi, továbblépünk és a következő mérkzőésre koncentrálunk. Nehéz a kapusoknak hatást gyakorolni a mérkőzésekre, a mezőnyjátékosoknak sokkal könnyebb dolguk van. Davidnek is voltak jó védései a meccsen, de tudja, hogy akkor hibázott

mondta a meccs után Ole Gunnar Solskjaer.

De Gea legnagyobb hibája:

A norvég edző húzásai sem igazán jöttek be, ötöt is változtatott a megszokott kezdőjén és a felálláson is variált, csapata viszont ötlettelennek tűnt így. „Olyan csapattal álltunk ki, amellyel esélyünk lehetett volna továbbmenni a kupában, ami után a szerdai meccsre is készen álltunk volna, de nem működött.”

Alan Shearer lecserélné De Geát

„Ha egy kapus elkövet egy hibát, esetleg kettőt, gondolhatod még azt, hogy ragaszkodnod kell hozzá, de itt ez többször előfordul” – mondta a mérkőzés után Alan Shearer, aki szerint itt lenne az ideje Dean Henderson visszahívásának.

A Manchester United a Premier League-ben nagy harcban van a Bajnokok Ligája indulásért és elég izgalmas a bajnoki hajrá: egy ponton belül van a Chelsea, a Leicester és a Manchester United. A City már lejátszotta a 37. fordulós mérkőzését, 3-0-ra kikapott a Tottenhamtől, a United a West Hammel játszik majd szerdán, a Chelsea pedig a Liverpoollal.

Kiemelt kép: ANDY RAIN / POOL / AFP

Olvasói sztorik