Nemzetközi foci

A Chelsea esélyt sem adott a MU-nak a kupaelődöntőben

A Chelsea 3-1-re legyőzte a Manchester Unitedet, és ezzel bejutott az FA Kupa döntőjébe.

A MU ebben az idényben mindkét bajnokin és a Ligakupában is nyert a Chelsea ellen, de ez a meccs most nagyon máshogy alakult. A Chelsea előtt adódott a meccs első helyzete, de Marcos Alonso fejese fölé szállt. A MU-nak egy komolyabb lehetősége volt az első felvonásban, de Bruno Fernandes szabadrúgását Willy Caballero kitolta.

Az első félidő nagyon elhúzódott, miután a MU védője, Eric Bailly előbb Kurt Zoumával, majd pár perc múlva csapattársával, Harry Maguirre-ral is összefejelt, és utóbbi eset után hosszasan ápolni kellett, végül nyakmerevítőt kapott, és hordágyon vitték le a pályáról.

A Chelsea a 45+11. percben szerezte meg a vezetést, Cesar Azpilicueta beadásánál Olivier Giroud megelőzte a védőjét, és ballal bepörgette a labdát. A MU kapusa, David De Gea belekapott ugyan a labdába, de védeni nem tudott, nehéz eldönteni, hogy mennyire volt benne a gólban, mindenesetre a Twitteren megkapta a magáét.

Alighogy elkezdődött a második félidő, egyből újabb gólt szerzett a Chelsea, és ez már tényleg a spanyol kapus lelkén száradt: egy rosszul hátraadott labdára Mason Mount csapott le, és mivel nem léptek ki rá, bátran elvállalta a lövést, De Gea pedig bevédte.

Ole Gunnar Solskjaer beküldte Paul Pogbát és Mason Greenwoodot is, de hiába, megint a Chelsea szerzett gólt, Marcos Alonso beadására Antonio Rüdiger és Maguirre egyszerre ért oda, végül a MU védőjének lábáról pattant be a labda.

A MU ezzel elszállt, Bruno Fernandes még egy szökkenős tizenegyessel szépített,

de ez már nem sokat változtatott a lényegen, augusztus elsején az Arsenal és a Chelsea játssza az FA Kupa döntőjét a Wembley-ben.

Frank Lampard játékosként négyszer lett kupagyőztes a Chelsea-vel, edzőként pedig első döntőjére készülhet a klubbal. A MU-nak pedig ezzel a vereséggel megszakadt 19 mecces veretlenségi sorozata.

Kane kivégezte a kedvenc ellenfelét
Mourinho besegített két korábbi csapatának.

FA Kupa, elődöntő:

Manchester United – Chelsea 1-3 (0-1)
gól: Bruno Fernandes (85., 11-esből), illetve Giroud (45+11.), Mount (46.), Maguire (74., öngól)

Kiemelt kép: Andy Rain / POOL / AFP

Olvasói sztorik