Nemzetközi foci

Szerdán szerződést bontott, pénteken visszavonult a világbajnok focista

Váratlanul bejelentette visszavonulását André Schürrle, a németek 29 éves világbajnok labdarúgója. A középpályás legutóbb a Borussia Dortmund játékosa volt, ám szerdán felbontotta 2021 végéig érvényes szerződését a csapatával.

Szerződést bontott világbajnok játékosával a Dortmund
André Schürrle már senkinek sem kell?

Schürrle nem árulta el, miért döntött úgy, hogy ilyen korán véget vet a pályafutásának, de sorozatos sérülései miatt valószínűleg úgy döntött, hogy nem erőlteti tovább.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Andre Schürrle (@andreschuerrle) által megosztott bejegyzés, Júl 17., 2020, időpont: 5:23 (PDT időzóna szerint)

Schürrle a 2009/10-es idényben a Mainzban mutatkozott be a Bundesligában, majd 2011-ben a Bayer Leverkusenhez került, ahonnan 2013-ben a Chelsea-hez igazolt. Másfél évvel később visszatért a Bundesligába, ahol a VfL Wolfsburgot erősítette 2016 nyaráig, amikor Dortmundba szerződött. Sérülések miatt az elmúlt két idényt kölcsönben töltötte az angol Fulhamben és az orosz Szpartak Moszkvában, utoljára decemberben volt pályán.

Az 57-szeres válogatott Schürrle tagja volt a németek 2014-ben világbajnok és 2012-ben Európa-bajnoki bronzérmes együttesének. A Chelsea-vel angol bajnokságot, a Dortmunddal és a Wolfsburggal Német Kupát, utóbbival német Szuperkupát is nyert.

Kiemelt kép: TF-Images/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik