Nemzetközi foci sport

Zinedine Zidane új egyéni rekordot állított fel

Zinedine Zidane június 18-án, a Valencia 3-0-ás legyőzésekor megszerezte 133. győzelmét a Real Madrid kispadján és ezzel beállította Vicente del Bosque rekordját. Ugyan ezzel még csak második a klubrangsorban, mert  első helyen az edzőlegenda, Miguel Munoz 357 győzelemmel áll, de a francia edző folyamatosan tesz azért, hogy faragjon a hátrányából. További hét mérkőzést nyert zsinórban azóta, és ha beleszámoljuk a Valencia előtti, Betis elleni sikert, illetve az utolsó, hétfő este a Granada vendégeként elértet (2-1) is, úgy

vezetőedzőként immár kilenc meccses  győzelmi sorozat van a háta mögött, ami új egyéni rekord.

Villámgyorsan lerendezte meccsét a Real, egy győzelemre a bajnoki cím
Napokon belül eldőlhet a spanyol bajnoki cím sorsa.

A hétfő esti találkozó végét jelentő hármas sípszó után a francia edző érthetően boldogan kiáltott a levegőbe. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón kitért a „hangoskodásra” is. Elárulta, eszébe sem jutott a saját rekordja, csak a csapata újabb győzelmének örült, hiszen egy, a második félidőben szorossá váló meccs végén nagyon fontos három pontot szereztek és tettek egy újabb lépést a bajnoki cím elnyerése felé.

„A bajokságot azzal a céllal kezdtük, hogy bajnokok legyünk, és ezért még tennünk kell a hátralévő két mérkőzésünkön” – zárta rövidre a kérdezősködést Zidane.

A Real Madrid 36 forduló után négy ponttal vezeti a La Liga tabelláját a második Barcelona előptt. Ha nem szakad meg Zidane és csapata egy hónapja tartó győzelmi sorozata és csütörtökön is nyer a Villarreal ellen, úgy hazai pályán, a Bernabeu stadionban ünnepelhetik a 2019–2020-as spanyol bajnoki címet.

Kiemelt kép: OSCAR DEL POZO / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!