Nemzetközi foci

Zinedine Zidane új egyéni rekordot állított fel

Zinedine Zidane június 18-án, a Valencia 3-0-ás legyőzésekor megszerezte 133. győzelmét a Real Madrid kispadján és ezzel beállította Vicente del Bosque rekordját. Ugyan ezzel még csak második a klubrangsorban, mert  első helyen az edzőlegenda, Miguel Munoz 357 győzelemmel áll, de a francia edző folyamatosan tesz azért, hogy faragjon a hátrányából. További hét mérkőzést nyert zsinórban azóta, és ha beleszámoljuk a Valencia előtti, Betis elleni sikert, illetve az utolsó, hétfő este a Granada vendégeként elértet (2-1) is, úgy

vezetőedzőként immár kilenc meccses  győzelmi sorozat van a háta mögött, ami új egyéni rekord.

Villámgyorsan lerendezte meccsét a Real, egy győzelemre a bajnoki cím
Napokon belül eldőlhet a spanyol bajnoki cím sorsa.

A hétfő esti találkozó végét jelentő hármas sípszó után a francia edző érthetően boldogan kiáltott a levegőbe. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón kitért a „hangoskodásra” is. Elárulta, eszébe sem jutott a saját rekordja, csak a csapata újabb győzelmének örült, hiszen egy, a második félidőben szorossá váló meccs végén nagyon fontos három pontot szereztek és tettek egy újabb lépést a bajnoki cím elnyerése felé.

„A bajokságot azzal a céllal kezdtük, hogy bajnokok legyünk, és ezért még tennünk kell a hátralévő két mérkőzésünkön” – zárta rövidre a kérdezősködést Zidane.

A Real Madrid 36 forduló után négy ponttal vezeti a La Liga tabelláját a második Barcelona előptt. Ha nem szakad meg Zidane és csapata egy hónapja tartó győzelmi sorozata és csütörtökön is nyer a Villarreal ellen, úgy hazai pályán, a Bernabeu stadionban ünnepelhetik a 2019–2020-as spanyol bajnoki címet.

Kiemelt kép: OSCAR DEL POZO / AFP

Olvasói sztorik