Nemzetközi foci

Sergio Ramos nélkül sem maradt ki a Real Madrid tizenegyese

Magabiztos játékkal 2-0-ra verte az Alavés együttesét a listavezető Real Madrid a La Liga 35. fordulójának pénteki játéknapján.

Az első percekben egymásnak estek a csapatok, mindkét kapu előtt kialakult veszélyes helyzet, végül azonban a Real jött ki jobban az adok-kapokból: Ferland Mendy tört be bal szélen a tizenhatoson belülre, Ximo Navarro pedig elkésett a becsúszással és hiába húzta vissza a lábát, bal térdével eltalálta Mendy sarkát. A jogos büntetőt Sergio Ramos hiányában Karim Benzema lőtte, higgadtan a jobb alsóba.

Félidőben igazi ritkaság történt, ugyanis Jesús Gil Manzano játékvezető megsérült. A bíró még a találkozó elején ütközött Lucas Perezzel, ezután többször is ápolni kellett, de nem tudta vállalni a második játékrészt. A helyét az a Rodríguez Carpallo vette át, aki élete első La Liga-mérkőzésén fújhatta a sípot 45 percig.

Rögtön fújhatta is, mivel a Real Madrid öt perc alatt gólt lőtt a szünet után. Rodrygo adott egy remek indítást a rendezetlen Alavés-védelem mögé, Benzema pedig önzetlenül az érkező Marco Asensióhoz passzolt százszázalékos ziccerbe.

A nap másik mérkőzésén a Real Sociedad óriási csatában jött vissza kétgólos hátrányból, a meccs utolsó perceiben mégis bukta a pontszerzést.

Eredmények – La Liga, 35. forduló

Real Madrid–Alavés 2–0 (1-0)
Gólszerző: Benzema (11.), Asensio (50.)

Real Sociedad–Granada 2–3 (0-2)
Gólszerző: Merino (47.), Oyarzabal (83.), ill. Puertas (21.), Soldado (43.), Duarte (88.)

Kiemelt kép: GABRIEL BOUYS / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik