Nemzetközi foci

Ibrahimovic nagyképű volt, de nem mondott olyan nagy hülyeséget

0-2 után valószínűleg nem sok Milan-drukker számított arra, hogy csapatuk óriási feltámadást produkál a sorozatban kilencedik bajnoki címe felé robogó Juventus ellen, pedig így történt: kellett hozzá egy videobírós visszanézés után befújt, olaszosan befújt büntető is, de a Milan végül 4-2-re győzött Cristiano Ronaldóék ellen.

Öt perc alatt fordított 0-2-ről az AC Milan
Óriási feltámadás Milánóban.

A tizenegyest az a Zlatan Ibrahimovic lőtte be, akit még az sem zavart be, hogy Cristiano Ronaldo a büntető előtt odaszólt Wojciech Szczesny kapusnak, hogy ismeri a svédet, járjon túl az eszén.

„Elnök, játékos és edző vagyok egy személyben! Az egyetlen gond, hogy csak játékosként kapok fizetést. Ha a szezon elejétől itt lettem volna, akkor megnyertük volna a bajnokságot” – nyilatkozta Ibrahimovic a tőle megszokott stílusban.

Bár nagyképűen hangzik, amit mondott, de nem is akkora hülyeség, ha a bajnokság akkor kezdődött volna, amikor Ibrahimovic először pályára lépett a szezon során, akkor 14 meccsen szerzett 28 pontjával a Milan a negyedik helyen állna, és csak öt ponttal lenne lemaradva az így is első Juventustól.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Milannak szinte semmi esélye az első négybe kerülésre, és ezáltal a BL-szereplésre, bár a csapat a Juventus előtt a Laziót (3-0) és a Romát (2-0) is legyőzte, vagyis tényleg összekapta magát a járvány miatti újraindulás óta.

Ibrahimovic ebben az idényben 11 bajnokin 5 gólt és 3 gólpasszt jegyzett, és bár arról is kérdezték, marad-e a Milanban, nem adott egyértelmű választ.

Kiemelt kép:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!