Nemzetközi foci

Előkészítették a Barca legendájának visszatérését

Xavi, a spanyolok 133-szoros válogatottként visszavonult világ- és kétszeres Európa-bajnok labdarúgója a napokban nyilatkozott róla, hogy szívesen lenne vezetőedző az FC Barcelonánál.

A korábbi fantasztikus középpályás aktív pályafutása után Katarban lett edző az al-Szaddnál és annyira elégedettek vele a klubnál, hogy a 2020/21-es szezon végéig hosszabbítottak a szakemberrel.

Csakhogy van egy kitétel Xavi szerződésében, amely szerint az FC Barcelona hívására bármikor leléphet.

A Barcelona jelenlegi vezetőedzője, Quique Setién év közben vette át a vezetést Ernesto Valverdétől, de a mutatott játék nem javult, közben pedig kezd szétesni a csapategység is. Csapaton belül is nagy a feszültség, Lionel Messi például nem akarja aláírni a szerződéshosszabbítását és Antoine Grizemannal is kakaskodott edzésen.

Máris megvan a Barca következő edzője?
Klublegenda jelentkezett be a kispad átvételére.

Xavi új szerződésének egyedi kitételéből messzemenő következtetéseket nem biztos, hogy le kell vonni, de mindenképp azt sejteti, levegőben lóg a legenda visszatérése. A katalán együttes korábbi középpályása a sport.es híroldalnak adott nyilatkozatában elárulta, év elején már keresték a Barcától, de akkor a katalánok edzője, nem szerette volna a szezon közepén otthagyni jelenlegi csapatát.

Kiemelt kép: Karim JAAFAR / AFP

Olvasói sztorik