Nemzetközi foci

Máris megvan a Barca következő edzője?

Xavi, a spanyolok 133-szoros válogatottként visszavonult világ- és kétszeres Európa-bajnok labdarúgója azt mondta, szívesen lenne vezetőedző az FC Barcelonánál.

A katalán együttes legendás középpályása jelenleg a katari al-Szaddot irányítja, de a sport.es híroldalnak adott nyilatkozatában elárulta, év elején már keresték a Barcától. Xavi csak azért nem lett akkor a katalánok edzője, mert nem szerette volna a szezon közepén otthagyni jelenlegi együttesét. A bajnokság azonban véget ért, a korábbi zseniális középpályás pedig készen áll.

Felkészültem a vezetésre, a legfőbb álmom az, hogy a Barcelona edzőjévé váljak. januárban a Barcelona hozzám fordult, de még nem álltam készen, akkor sem a körülmények, sem az idő nem volt megfelelő. Remélem, újra keresni fognak

– mondta a klublegenda.

A 40 éves Xavi játékosként 1998 és 2015 között 767 mérkőzésen játszott a Barcelonában, ezalatt 85 gólig jutott, de a feladata inkább az előkészítés volt. Négy Bajnokok Ligáját, két európai szuperkupát és klubcsapat-vébét, valamint nyolc bajnoki címet, három Király Kupa-győzelmet és hat spanyol szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett a Barcával.

Összeugrott Lionel Messi és Antoine Griezmann az edzésen
Az edzőnek kellett szétválasztania a két csatárt.

A Barcelona jelenlegi vezetőedzője, Quique Setién év közben vette át a vezetést Ernesto Valverdétől, de a mutatott játék nem javult, közben pedig kezd szétesni a csapategység is. A feszültség és a házon belüli viták miatt az eredmények sem jönnek a katalánoknak, a Barcelona hat fordulóval a szezon zárása előtt másodikként, két pont hátránnyal követi az éllovas Real Madridot.

Kiemelt kép: KARIM JAAFAR / AFP

Olvasói sztorik