Nemzetközi foci

Már a Barca-edző kirúgása a téma

Egyre forróbb a kispad Quique Setién, a Barcelona vezetőedzője alatt. A 61 éves szakember januárban érkezett Ernesto Valverde helyére, vezette is a csapat az irányításával a spanyol bajnokságot, de a visszatérés után botladozni kezdett a Barca, és egyre aggasztóbb hírek érkeznek:

  • a játékosok hevesen vitatják egyes döntéseit,
  • a legutóbbi, Celta Vigo ellen 2-2-es döntetlennel véget ért bajnokin pedig készült egy olyan felvétel, amelyen Lionel Messi mintha nem is figyelt volna oda arra, amit a másodedző, Eder Sarabia magyarázott a csapatnak.

A goal.com azt írta, hogy amennyiben a Barcelona nem nyeri meg a bajnokságot vagy a Bajnokok Ligáját, akkor Setiént meneszteni fogja a Barcelona. A spanyol RAC1 rádió értesülései szerint is a levegőben lóg a váltás, jól mutatja ezt, hogy

hétfőn este a klubelnök, Josep María Bartomeu az otthonában kereste fel a vezetőedzőt, ott tartottak válságértekezletet.

Máris megvan a Barca következő edzője?
Klublegenda jelentkezett be a kispad átvételére.

A Real Madridot kétpontos hátrányból üldöző Barcelonának kemény hete lesz, ugyanis az Atlético Madriddal és a Villarreallal is játszik a napokban. Hogy Setién élete ne legyen egyszerűbb, még a klublegenda, Xavi is közölte, most már készen áll arra, hogy majd a jövőben átvegye a Barcelona irányítását.

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik