Nemzetközi foci

Szoboszlai Dominik egyre közelebb van a Milanhoz – sajtóhír

Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg játékosa, Szoboszlai Dominik és az AC Milan közelebb került egymáshoz – írta hétfőn a calciomercato.com, a cikk pedig azt sugallta, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 19 éves támadó középpályása a nyári átigazolási időszak után az olasz csapatnál folytathatja pályafutását, írja az MTI. Az olasz portál szerint a milánóiak lehetséges új szakvezetőjének, Ralf Rangnicknak célja, hogy a 2000-es futballévjárat legjobbjait megszerezze, az egyik nagy célpontja a Salzburg magyar tehetsége.

Szoboszlai neve „piros betűvel szerepel” a német szakember noteszében.

A calciomercato szerint az AC Milan óvatosan akar eljárni az ügyben, már csak azért is, mert Szoboszlai a francia bajnok Paris Saint-Germain és a londoni Arsenal érdeklődését is felkeltette. A portál úgy tudja, hogy az elmúlt néhány órában intenzívebbé váltak a kapcsolatok a magyar játékos ügynökével, Esterházy Mátyással, és a Szoboszlai megszerzésére irányuló műveletet a milánói klub ügyvezető igazgatója, Ivan Gazidis már jóváhagyta.

Szoboszlai sorozatban harmadszor lett bajnok a Salzburggal
A Hartberg elleni 3-0-s győzelemnél gólpasszal jelentkezett, ami már a 13. volt a bajnokságban neki.

Esterházy Mátyás itthon a közmédiának a hétvégén úgy nyilatkozott: örül annak, hogy Szoboszlai kiemelkedően teljesít osztrák klubjában, és már a márciusi leállás előtt is voltak jelei annak, hogy a támadó középpályás fejlődése jó irányba halad.

Nem csörög gyakrabban a telefonom, mint máskor, de nyilván nem tesz rosszat egy játékos megítélésének, ha nyolc tétmeccsen hat gólt szerez és van kilenc gólpassza.

Esterházy megítélése szerint Szoboszlai Dominik piaci értéke 20 millió euró fölött van.

A játékos salzburgi szerződése még két évig érvényes, ügynöke ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy nem feltétlenül terveznek klubváltást a nyáron.

Infografika: sofascore.com

Kiemelt kép: David Geieregger/SEPA.Media /Getty Images

Olvasói sztorik