Robben visszatérését Michael Jordan inspirálta

A 36 éves labdarúgó egy évre írt alá pályafutása első profi klubjához.
Kapcsolódó cikkek

Nem csupán a kosárlabda-rajongók körében aratott nagy sikert a Netflix és az ESPN közös sorozata, a Last Dance, amely tíz részben mutatta be Michael Jordan hatodik, egyben utolsó bajnoki címét a Chicago Bullsszal.

Arjen Robben visszatér a profi futballba
Hollandiában talált magának csapatot.

A sorozat akkora hatást gyakorolt Arjen Robbenre, hogy a hollandok világbajnoki ezüst- és bronzérmes szélsője úgy döntött, tavaly nyári visszavonulása után egy évvel ismét csatasorba áll, és a holland élvonalbeli Groningennél újrakezdi a futballt.

A BBC szerint a groningeniek már tavaly májusban megkeresték a 96-szoros holland válogatott játékost, akit akkor nem tudtak meggyőzni. De a tárgyalások a múlt hónapban újraindultak..

A 36 éves labdarúgó végül egy évre írt alá pályafutása első profi klubjához, ahol 1996 és 2002 között szerepelt, és ahol 2000 és 2002 között 46 bajnokin 8 gólt szerzett.

Csak azért csinálom, mert szeretem ezt a klubot. Egy másik csapatért nem tértem volna vissza. Nincs veszítenivalóm, pozitívan állok a kihíváshoz, és igyekszem a legjobb teljesítményt nyújtani. Még nem tűztem ki célokat: egy hónap alatt véget érhet, de akár két évig is eltarthat a pályafutásom

– mondta.

A sportoló idén a rotterdami maratonra készült, de azt a koronavírus-járvány miatt áprilisról októberre halasztották.

Kiemelt fotó: Facebook/FC Groningen