Nemzetközi foci

Liverpool polgármestere kérleli a drukkereket, hogy maradjanak otthon

Hatalmas népünnepélybe kezdett Liverpool városa, miután a Chelsea 2-1-re legyőzte a Manchester City csapatát, amivel a Liverpool FC lett a bajnok 30 évnyi várakozás után.

Klopp még Európa legjobb csapatából is tudott jobbat csinálni
Nem is olyan rég még egy padlón lévő, szenvedő óriás volt a Liverpool, azonban a német edző érkezésével és tudatos építkezéssel, a kezdeti pofonokat is tűrve előbb Bajnokok Ligája-győztes, majd angol bajnok lett a csapatból.

A szurkolók hatalmas tömegben gyűltek össze a csapat stadionja melltt, de egyrészt a koronavírus-járvány miatt ez nagyon veszélyes, másrészt hatalmas szemetet hagytak maguk után a drukkerek. A hatóságok és a város polgármestere is lépéskényszerbe került, ezért arra szólította fel a szurkolókat, hogy otthon ünnepeljék az elsőséget.

Nagyon aggódok. Tiszteletben tartom, hogy a rajongók ünnepelni akarnak, de azt kérem, saját és mások biztonsága érdekében menjenek haza és otthon ünnepeljenek

– írta Twitter-bejegyzésében Joe Anderson polgármester.

A városvezető szerint a koronavírus továbbra is nagy rizikót jelent, és a város már így is túl sok embert vesztett a járványban. Nagy-Britanniában több mint 309 ezer ember fertőződött meg, a halálos áldozatok száma pedig 43 400 felett van.

Kiemelt kép: Oli SCARFF / AFP

Olvasói sztorik