Nemzetközi foci

Klopp a könnyeivel küzdve beszélt arról, milyen érzés bajnoki címet nyerni a Liverpoollal

Pillanatokkal azt követően, hogy lefújták a Chelsea – Manchester City angol bajnokit, melyet a londoniak 2-1-re nyertek meg, a Sky Sportsnak nyilatkozott Jürgen Klopp. Csapata, a Liverpool az eredménynek köszönhetően már ünnepelhet, hét fordulóval a Premier League vége előtt behozhatatlan az előny.

A klubnál 30 éve vártak erre az aranyéremre, legutóbb 1990-ben, még a PL-éra előtt volt bajnok a Pool.

Látni kell, ahogy a Liverpool játékosai nekiállnak ünnepelni a bajnoki címüket
30 év után lett bajnok a csapat, nem csoda, hogy a játékosok és a szurkolók is nagy bulit csaptak.

Csoda, ha ezek után a német edzőt elöntötték az érzelmek? A könnyeivel küzdve adott nyilatkozatot.

Óriási pillanat ez, igazából nem találom a szavakat. Elárasztanak az érzelmek. Sosem gondoltam, hogy valaha is fogok így érezni

– mondta Klopp, aki abból a hotelból adott videós interjút, amelyben a csapat tagjai összegyűltek, majd nagy ünneplést csaptak. Kiemelte a klub korábbi legendáit is, ugyanis kijelentette, ennek a sikernek Kenny Dalglish és Steven Gerrard tették le az alapjait, ők emelték olyan szintre a klubot, amely miatt a jelenlegi játékosok így hajtották végig a szezont.

Klopp a könnyeivel küzdve beszélt arról, milyen érzés bajnoki címet nyerni a Liverpoollal
Sosem gondolta volna korábban, hogy ennyire elöntik majd az érzelmek.

Az érzelmek egyébként annyira elöntötték, hogy egyszer csak azt mondta, részéről ennyi volt, nem tudja folytatni, felállt a helyéről és kisétált a képből.

Jürgen Klopp 2015-ben érkezett a Liverpoolhoz, és ugyan eleinte három döntőt is elveszített a csapattal, tavaly átfordult a szerencséjük: bár a bajnoki címet egy ponttal elveszítették a Manchester Cityvel szemben, de megnyerték a Bajnokok Ligáját. A mostani szezonban már nem volt megállás, a második fordulóban az élre állt a csapat és azóta el sem mozdult onnan. Az eddigi 31 bajnokiból 28-at megnyert és mindössze csak egyszer kapott ki, a 70 rúgott gól mellett pedig mindössze 21-et kapott.

Borítókép: Sky Sports

Olvasói sztorik