Nemzetközi foci

Úgy néz ki, végre összejön a Juventus és a Barcelona játékoscseréje

Hónapok óta pedzegetik, hogy a Juventus és a Barcelona egymással cserélhet középpályást, de ahányszor felmerült a téma, általában annyiszor érkezett egyből a cáfolat is. Az nem titok, hogy a Barcánál szemet vetettek a Juventus bosnyák középpályására, Miralem Pjanicra, az olaszok viszont azt szerették volna, ha cserébe megkapják a brazil Arthur Melót, aki eddig nem vágyott arra, hogy klubot váltson.

Most azonban úgy tűnik, fordulat állt be az ügyben, a La Repubblica nevű olasz lap legalábbis azt írja, hogy a Barcánál jelezték Arthurnak, hogy nincs garancia arra, hogy folyamatos játéklehetőséghez jut, a Juventus pedig azzal próbálja meggyőzni, hogy jelezte, évi 5 millió euróval növelné a mostani fizetését. Ez a két tényező már segíthet előremozdítani az ügyet, és mindkét fél abban bízik, hogy június 30-ig sikerül megegyezniük.

Ami még nehezíti a helyzetet, hogy a Barca 80 millió euróra lőtte be Arthur vételárát, míg Pjanicot 70 millióra értékeli, így a katalán klub azt várja, hogy a Juventus fizesse ki a 10 millió eurós különbözetet. 

A 30 éves Pjanic 34 tétmeccsen 3 gólt és 4 gólpasszt jegyzett az idényben, a nála hét évvel fiatalabb Arthur 26 találkozón 4 gólt ért, 4 másikat pedig előkészített.

Kiemelt kép: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Olvasói sztorik