Nemzetközi foci

Az angolok és a németek is harcoltak érte, végül Bayern-történelmet írt

Jamal Musiala lett a Bayern München történetének legfiatalabb labdarúgója aki pályára lépett a Bundesligában. A középpályás szombaton 17 évesen és 115 naposan mutatkozott be a már bajnok bajoroknál a Freiburg 3-1-es legyőzése során. Hansi Flick vezetőedző a 88. percben küldte őt pályára.

A klub eddigi korrekordere a dán Pierre-Emile Hojbjerg volt, aki 2013-ban 136 nappal idősebben szerepelt először a Bundesligában. Ami a további sorrendet illeti, az osztrák David Alaba 17 évesen és 255 naposan, míg a világbajnok Toni Kroos 17 évesen és 265 naposan debütált a Bayernnél.

A stuttgarti születésű, srác nigériai édesapjával és német édesanyjával nyolc éves korában Angliába költözött, ahol előbb a Southampton Youth, majd a a Chelsea utánpótlásának igazolt labdarúgójaként futballozott. Az évek alatt pályára lépett az angol U15-ös és U16-os válogatottban, majd a 2018-ban a német U16-os válogatottba is behívták két meccs erejéig – nyilván biztos, ami biztos –, de 2019-ben már újra az angol U17-es válogatott mezét húzta magára hat alkalommal.

A német angol huzavonának úgy látszik vége szakadt egy hosszabb időre, mert angliában vagy nem kínáltak neki profi szerződést vagy nem fogadta el azt, így 2019 júliusában a Bayern München pár hónappal 16. születésnapja után ingyen megszerezte a támadó középpályást és 2022. június 30-ig magához kötötte.

Dárdai Pál szerint fia egy „igazi állat"
A magyar labdarúgó válogatott és a német Hertha BSC korábbi edzője a 188 centiméter magas, 18 éves Márton gyermekét sajátos őszinteséggel méltatta.

Musiala a bajorok akadémiáján edzett, eközben játszott, az U19-es csapatban, az ifjúsági BL-ben, a harmadosztályban a tartalékcsapatban. A Bayern 2-ben a Preußen Münster ellen debütált, majd hat nappal később megszerezte első találatát a felnőttek közt, majd nem sokkal később a másidikat is az FSV Zwickau elleni mérkőzésen. Musiala ezzel 17 éves és 98 naposan a második legfiatalabb gólszerzője lett a 3. Liga történetének. Így érkezett el a szombati Bundesliga bemutatkozásig.

Olvasói sztorik