Nemzetközi foci sport

Klubja még nincs, de évi 10 millió eurós fizetést akar

Noha még nincs új futballcsapata, leendő klubjától évi tízmillió eurós nettó fizetésre tart igényt Thiago Silva, a Paris Saint-Germain távozó brazil csapatkapitánya.

A 35 éves védőt a La Gazzetta dello Sport értesülése szerint több európai élklub is szerződtetné, de anyagi igényeit nem biztos, hogy ki tudja, vagy ki akarja elégíteni az iránta érdeklődők bármelyike is.

Az olasz lap úgy tudja, hogy például a kérők közé tartozó Fiorentinánál is sokallják Silva követelését, mivel a firenzei klub legfeljebb 5,5 millió eurót kész adni a korábban az AC Milanban is megfordult futballistának.

A 89-szeres válogatott játékos, akinek e hónap végén jár le szerződése a PSG-nél, búcsúidényében 30 tétmeccsen szerepelt a francia bajnokcsapatban, egy gólt szerzett és egy gólpasszt adott.

Nyári elmenetelét a hét elején erősítette meg a párizsi klub sportigazgatója, Leonardo Araújo, hozzáfűzve, hogy a védőre a félbeszakított Bajnokok Ligája-idény augusztusi befejező szakaszában még számítanak.

Thiago Silva nyolc év után távozik az együttestől, amelyben több mint háromszáz mérkőzésen lépett pályára és hét bajnoki címet nyert. A védő még két évig akart játszani a PSG-ben, amelynek viszont már csak rövidtávú tervei voltak vele kapcsolatosan.

Kiemelt fotó: FRANCK FIFE / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!