Nemzetközi foci

Az Atléticónak esze ágában nincs eladnia egyik legjobbját

Az Atlético Madrid nem válik meg Joao Félixtől, hiába kínáltak a portugál futballistáért 150 millió eurót – írta a goal.com spanyol sajtóinformációkra hivatkozva.

A 20 éves, ötszörös válogatott csatárért az angol élvonalból, a Premier League-ből érkezett a busás ajánlat, de hogy azt melyik klub tette, a forrás nem nevezte meg. Az Atlético klubvezetése elutasító válaszában leszögezte: Félixszel hosszabb távon számolnak, és szó sem lehet eladásáról.

Az A Bola portugál sportnapilap szerint az Atlético három okot jelölt meg, amiért nem akarja eladni játékosát.

Egyrészt Joao Félix megszerzése stratégiai szempontból fontos, olyan játékos, akire lehet építeni a következő szezonban. Másrészt Diego Simeone edző megérkezése óta elért jó eredményeknek köszönhetően a klubnak már nem kell eladnia a legjobb játékosokat. Harmadrészt a vezetők úgy vélik, hogy nem lenne következetes lépés eladni egy olyan játékost, akit a Manchester Cityvel, a Juventusszal és a Real Madriddal szemben sikerült megszerezni.

A lap hozzátette, Félix szerződésében szerepel egy 300 millió eurós kivásárlási záradék is – miközben a Transfermarkt 81 millió euróra becsüli jelenlegi piaci értékét.

A La Liga élvonalába tartozó fővárosi csapathoz a portugál támadó a Benficától érkezett 2019-ben, 126 millió euróért. A legutóbbi idényben 29 mérkőzésen szerepelt, nyolc gólt szerzett és három gólpassz adott.

Kiemelt fotó: ANDER GILLENEA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik