Nemzetközi foci

A Manchester City sztárja egyértelművé tette, hogy nem marad

A Bayern München tavaly nagy erőket mozgósított, hogy megszerezze Leroy Sanét a Manchester Citytől, de végül nem járt sikerrel, a szélső viszont idénybeli első tétmeccsén, a Liverpool elleni Szuperkupa-döntőben keresztszalag-szakadást szenvedett, és azóta nem is lépett pályára a City első csapatában.

Sanénak jövő nyáron jár le a szerződése, de jelen állás szerint már idén távozni akar, ugyanis nem ment bele a hosszabbításba.

Ha egy játékosnak felajánljuk a szerződéshosszabbítást, az azt jelenti, hogy számítunk rá. Sané különleges képességekkel bír, nagyszerű srác és nagyon kedvelem. De más kaland után néz, amivel nincs semmi baj, viszont nekünk olyan játékosok kellenek, akik ezzel a klubbal akarnak nagy dolgokat elérni

– nyilatkozta a pénteki sajtótájékoztatón Josep Guardiola, a City edzője.

Aki azt is hozzátette, mindenki tudja, melyik csapatba vágyik Sané, úgyhogy már csak az a kérdés, hogy a Bayern vezetőinek sikerül-e olyan ajánlatot tenniük, amelyre a Citynél rábólintanak.

Sané 2016 nyarán 52 millió euróért igazolt a Schalkétól a Cityhez, amellyel két bajnoki címet, két Ligakupát, két Szuperkupát és egy FA-kupát nyert, vagyis az összes angliai trófeát begyűjtötte. Sané összesen 134 meccsen játszott a Cityben, ezeken 39 gólt és 45 gólpasszt ért el.

A kiemelt képen Sané (balról a második) látható a City edzésen. Fotó: JON SUPER / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik