Nemzetközi foci

24 éves, de már kilenc topligás bajnoki címe van

A Bayern München az esélyeknek megfelelően legyőzte a Werder Brement a Bundesliga 32. fordulójában, a csapat így két körrel a vége előtt már be is biztosította a bajnoki címét. Ez volt egymás után a nyolcadik, összességében pedig a harmincadik aranyérme a Bayernnek.

Naná, hogy egy Lewandowski-gól döntötte el, hogy bajnok a Bayern
A Bayern München két fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította a bajnoki címét, még úgy is, hogy a Borussia Dortmund csak szerdán lép pályára.

Végigjátszotta a mérkőzést Kingsley Coman, aki egészen elképesztő statisztikát tudhat magáénak. A francia játékos még csak 24 éves, de

már kilenc topligás bajnoki címe van.

Coman Párizsban nevelkedett, kétszeres bajnok volt a PSG-vel, még úgy is, hogy két szezon alatt összesen játszott 41 percet. Utána a Juventushoz igazolt, amellyel szintén két aranyat nyert (a másodikból 63 játékperccel vette ki a részét), 2016-ban ráadásul nem csak Olaszországban, hanem Németországban is bajnok lett, idő közben ugyanis a Bayern Münchenhez került. A németek eleinte csak kölcsönvették, 2017-ben azonban végleg megszerezték a játékjogát, a müncheniekkel ötször nyerte meg a Bundesligát. A Bayernben 124 bajnokin 18-18 gólja és gólpassza van.

Van még ezek mellett összesen kilenc kupagyőzelme is, amihez hozzácsaphat hamarosan még egyet, a Bayern ugyanis július 4-én a Bayer Leverkusennel döntőzik.

Infografika: sofascore.com

Kiemelt kép: CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / AFP

Olvasói sztorik