Nemzetközi foci

Gerrard: Klopp a bajnoki cím után szobrot kap

Steven Gerrard, a Liverpool labdarúgócsapatának korábbi kapitánya szerint Jürgen Klopp, az együttes jelenlegi vezetőedzője hamarosan szobrot kap az Anfield Roadon.

„A futballban általában addig várunk az emberek teljesítményének elismerésével, amíg idősek nem lesznek. De tudom, hogy a Liverpool tulajdonosaival ez nem fog megtörténni. Ha Jürgen megnyeri a bajnokságot, akkor már el is kezdődnek a munkálatok a szobrán” – mondta a The Athletic című online futballmagazinnak Gerrard.

A Pool 25 pontos előnnyel vezeti a szerdán újrainduló Premier League tabelláját, és ha a második helyezett Manchester City kikap az Arsenaltól, a Liverpool pedig vasárnap megnyeri az Everton elleni városi derbit, akkor 1990 óta először végez a bajnokság élén.

„Szerintem Jürgen Klopp a világ legjobb edzője. Minden tiszteletem az övé. Van szíve és van sütnivalója. Csak a Liverpoolért dolgozik. Idejött és új szinte emelte a klubot” – jelentette ki a 40 éves Gerrard, aki a skót élvonalbeli Glasgow Rangers edzője.

A futballista 17 évig volt a Pool játékosa, ez idő alatt többek között megnyerte a csapattal a Bajnokok Ligáját és kétszer az FA Kupát, de a bajnoki cím nem jött össze, írja az MTI.

Nagy megkönnyebbülés lesz a számomra is. Liverpool-drukker vagyok és a sírig az is leszek. Ha sikerül megszerezniük a trófeát, azzal száz százalékig boldoggá tesznek. Már alig várom!

Hozzátette: örülne, ha nem 40, hanem 30 esztendős lenne, és ő is részese lehetne a Liverpool gépezetének, amely meglátásra szerint a pályán és azon kívül is tökéletesen működik.

Kiemelt kép: Paul ELLIS / AFP

Olvasói sztorik