Nemzetközi foci

Végre bajnok lesz a Liverpool, de a klublegendának így is van egy kis gondja

A Liverpool szurkolóinak bizonyára csalódás lesz, hogy egy nagyszerű szezon végén nem ünnepelhetik a stadionban a csapatot, amikor az begyűjti a bajnoki címet, véli Steve McManaman, a klub korábbi labdarúgója.

A Jürgen Klopp vezette csapat két győzelemre volt attól, hogy 1990 után ismét bajnoki címét szerezzen a klubnak, amikor márciusban a koronavírus-járvány miatt félbeszaladt a szezon.

A bajnokság a jövő hét közepén folytatódik zárt kapuk mögött, és ha szerdán a Manchester City kikap az Arsenaltól, akkor a Liverpool vasárnap, a városi rivális Everton legyőzésével bebiztosíthatja elsőségét.

„Fantasztikus lesz, ha megtörténik, de a szurkolók nem lesznek ott” – mondta a BBC-nek a 48 éves McManaman, aki 1989 és 1999 között több mint 270-szer lépett pályára liverpooli színekben.

„Később majd megünnepelhetik rendesen is a sikert, körbemehetnek a városban, mint amikor tavaly megnyerték a Bajnokok Ligáját. De nem lesz ugyanolyan, mintha a drukkerek is ott lehetnének velük az arénában.”

A Liverpoolnak 29 forduló után 82 pontja van, és akár megdöntheti a Manchester City 2017-2018-as szezonban felállított, 100 pontos rekordját is.

Kiemelt kép: MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!