Nemzetközi foci

Gattuso elzavarta az edzésről a Napoli legdrágább játékosát

A mexikói Hirving Lozano a Napoli történetének legdrágább igazolása, tavaly nyáron 38 millió eurót fizetett érte az olasz csapat a PSV-nek. Ehhez képest Lozano még nem bizonyított új csapatában, 23 tétmeccsen 3 gól és 2 gólpassz jött össze neki.

A Napoli a hazai pályán elért 1-1-es döntetlennel bejutott az olasz kupa szerdai döntőjébe, ahol a Juventus lesz az ellenfele, a finálé előtt viszont az okozott feszültséget a csapaton belül, hogy Gennaro Gattuso, a Napoli edzője elküldte az edzésről Lozanót.

Gattuso játékosként nem az ellenfelet szédítő cseleiről és szólóiról volt híres, de védekező középpályásként nem is ez volt a feladata, inkább hatalmas odaadással és lelkesedéssel darálta végig a meccseket.

Érthető módon edzőként is ezt a szenvedélyt várja a játékosaitól, és a hírek szerint Lozano azzal dühítette fel, hogy csak lötyögött az edzésen.

A szerdai kupadöntő után a Napoli június 23-án játssza le a koronavírus-járvány miatti szünet utáni első bajnokiját, amikor a Hellas Veronához látogat. A Napoli a hatodik helyről várja a folytatást, a BL-jelentő negyedik helyre már nehéz lesz odaérni, mert az Atalanta kilenc ponttal gyűjtött többet, és egy meccsel kevesebbet is játszott.

Kiemelt kép: Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olvasói sztorik