Nemzetközi foci

Kiejtette a csapatát az ellenfelet mellbe rúgó Milan-csatár

Idegenben lőtt góllal jutott az olasz kupa döntőjébe a Juventus, amely februárban 1-1-es döntetlent ért el a Milan otthonában, így a visszavágón, a koronavírus-járvány miatti szünet utáni első olasz tétmeccsen egy 0-0-s eredmény is elég volt neki.

Ronaldo kihagyott büntetője is belefért a Juventusnak
A torinóiak bejutottak az Olasz Kupa döntőjébe.

Bár Cristiano Ronaldo a 16. percben büntetőt rontott, egy perccel később eldőlt a meccs: az első meccsen a Milan gólját szerző Ante Rebic a levegőbe felugorva próbált levenni egy labdát, de a mozdulat közben mellbe rúgta Danilót, Daniele Orsato játékvezető pedig piros lapot mutatott fel a horvát támadónak.

Tíz emberrel a Milannak nem volt esélye, bár a csapat edzője, Stefano Pioli azt nyilatkozta, hogy kiegyenlített volt a visszavágó. Ami tény, a Milanból két fontos játékos, Zlatan Ibrahimovic és Theo Hernández is hiányzott, ha ezt, és a korai kiállítást nézzük, akkor máshogy fest a 0-0, bár ettől még ugyanúgy kiesést jelent.

A Juve döntőbeli ellenfele a Napoli-Inter párharc győztese lesz, az első meccsen a Napoli idegenben tudott 1-0-ra győzni.

Kiemelt kép: Miguel MEDINA / AFP

Olvasói sztorik