Nemzetközi foci

Berlusconi hamarosan ismét feltűnhet a Serie A-ban

Silvio Berlusconi nagyon komolyan gondolja, hogy mihamarabb visszatér a Serie A-ba – igaz, már nem az AC Milan, hanem az AC Monza tulajdonosaként.

Reszkess, Olaszország, Berlusconi új csapatot vett!
Ha a Monza csak fele olyan jó lesz, mint a Milan…

A 83 éves korábbi olasz miniszterelnök családjának cége, a Fininvest 2018 szeptemberében lett a harmadosztályú klub százszázalékos tulajdonosa, és azonnal maga mellé vette ügyvezető igazgatónak Adriano Gallianit, az AC Milan volt alelnökét, illetve Cristian Brocchi menedzsert.

Miután az Olasz Labdarúgó Szövetség lerövidítette a Serie C évadát, a Monza megnyerte a harmadosztály A csoportját, így 20 év után ismét feljutott a második ligába.

Nincs értelme a rejtőzködésnek, azt akarjuk, hogy Lombardia harmadik legnagyobb városát a Serie A-be vigyük. Most nehéz időszak következik, de a cél eléréséhez szükséges feltételek a rendelkezésünkre állnak

nyilatkozta Galliani.

„Szeretnénk egy topcsapatot felépíteni, már tárgyalunk az új igazolásokkal. A költségvetésünket arra használjuk, hogy feljussunk a Serie A-ba, nem csinálunk őrültséget, de megteszünk mindent, ami szükséges.”

Galliani olyan csapatra vágyik, amely nagyrészt fiatal olasz játékosokból áll és tiszta, gyönyörű futballt játszik. Berlusconi álma pedig az, hogy a Monza a San Siróban az AC Milan ellen élvonalbeli meccsen lépjen pályára.

Kiemelt fotó: ALESSIO MORGESE / DPPI Media / DPPI via AFP

Olvasói sztorik